fbpx

Gerendy Zoltánt választották az MVSZ első emberének!

Balatonfüreden tartotta tisztújító közgyűlését csütörtökön a Magyar Vitorlás Szövetség és a legfontosabb napirendi pont az elnökválasztás volt, miután – a szövetséget 2013 óta vezető – Dr. Kollár Lajos nem vállalt újabb ciklust az MVSZ élén. Az elnöki pozícióra Gerendy Zoltán volt az egyedüli jelölt és a tagság teljes egyetértésben, egyhangú többséggel, 315 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett választotta meg a szervezet első emberének a jelöltet.

Gerendy Zoltán eddig a Balatonfüredi Yacht Club elnöke volt, így jól ismeri a vitorlás közösséget és megválasztásakor arról beszélt, hogy egy nagyon jól működő, gazdaságilag és szakmailag is rendben lévő szövetséget vesz át elődjétől. A megkezdett munkát szeretné folytatni, így számára is rendkívül fontos lesz az olimpiai felkészülési program, az olimpikonok támogatása, az utánpótlás területén elindult törekvések folytatása, valamint a kevésbé a versenyzés öröméért, hanem sokkal inkább a szabadidős tevékenységként vitorlázók „megszólítása”. Gerendy Zoltán tervei között említette, hogy érdekes lehetőségnek tartaná, ha összefognának azok az Európai országok, ahol tradicionális tókerülő versenyeket rendeznek és létrehoznának egy nagy nemzetközi sorozatot, amelynek a Kékszalag is része lenne. Amennyiben megvalósulna a Négy Tó Bajnoksága úgy emelkedhetne a külföldi versenyzők jelenléte a Kékszalagon, valamint a magyar vitorlázók számára érdekes kihívás lehetne a külföldi tókerülő versenyeken való aktív részvétel, a sorozat összesített helyezéseiért.

A leköszönő elnök, Dr. Kollár Lajos megköszönte a vitorlás társadalomnak, hogy bíztak benne és segítették munkáját, aminek sok területen lett előrelépés az eredménye.

A Magyar Vitorlás Szövetség tisztújító közgyűlésén ünnepélyes keretek között adományozták az MVSZ örökös tiszteletbeli tagja címet id. Tuss Miklósnak és dr. Márkus Istvánnak. Elfogadták a 2020-as esztendő szakmai és pénzügyi tervét, valamint az elnökségi tagokat is megválasztották. A jövőben Böröcz István, Domonkos Szilárd, Juhász Miklós, Kurucz Sándor, Náray Vilmos, Rutai István, Siklósi Máté és Sükösd Balázs segíti majd elnökségi tagként az elnök munkáját.

Az MVSZ új elnökével készített interjúból kiderül, hogy mit gondol az elmúlt időszakról, milyen tervei és ötletei vannak, és hogy milyen célokkal vág neki a munkának.

PODCAST: Interjú Gerendy Zoltánnal, a Magyar Vitorlás Szövetség új elnökével!

A Magyar Vitorlás Szövetség tisztújító közgyűlésén 315 igen szavazattal, tartózkodás és „nem” szavazat nélkül, tehát teljes egyetértésben választották meg a tagok Gerendy Zoltánt a szövetség elnökének.Az MVSZ új elnökével készített interjúból kiderül, hogy mit gondol az elmúlt időszakról, milyen tervei és ötletei vannak, és hogy milyen célokkal vág neki a munkának.

Gepostet von Magyar Vitorlás Szövetség am Donnerstag, 17. September 2020

Forrás: hunsail.hu
A tisztújító közgyűlésről készült képgalériát Szántó Áron készítette.

Gerendy Zoltán Elnök úrnak szerettetel gratulálunk! Eddigi munkáját tisztelettel köszönjük és további feladataihoz is sok örömet és kitartást kívánunk!