fbpx

Grid Nagydíj Kereked-Egis Kupa – Csopak – Laser és Cadet beszámoló

Grid_0A korábbi évek, sőt évtizedek során hagyományosan a május elseje körüli hétvégén bonyolította le ranglista versenyét a Kereked és Egis klub közösen, az idén azonban a nyári szünet első napjait használták ki a regatta megrendezéséhez, amely egyben az idei kánikula kezdeti napjait is jelentette. Ennek következtében a rendezőségnek nem volt egyszerű dolga, hiszen a napsütés és hőségriadó mellet a széljárás meglehetősen gyér oldalát mutatta. A reggeli keleti szélre alapozva a korán reggel vízre is szállt a mezőny, s a második naptól kezdve 9 órakor vették kezdetét a futamok, melyből végül a 420-as számára öt a többi osztály részére négy futamot sikerült lebonyolítani.

Laser 4.7 osztályban Vadnai testvérek küzdöttek az első helyért, amit végül az osztály világbajnoka Vadnai Benji szerzett meg. Mögötte testvére Jonatán állhatott fel a dobogó második fokára. Takács Levente kiegyensúlyozott versenyzéssel, egy hajszállal maradt csak le a dobogó harmadik fokáról.

Pálinkás Matyi a harmadik és negyedik futamban nyújtott parádés ( 3, 4 hely) teljesítményével a kilencedik helyen zárt. Az idei évben első versenyét teljesítő Dávid Dani a 24., míg Érdi Mári a 30. helyen fejezte be a versenyt. Kelemen Eszti nem érezte igazán ezt a gyenge szelet és a 38. helyez zárta a versenyt.

Radial osztályban Bathó Péter magabíztosan diadalmaskodott. Szilasi Bence első napi jó szereplése után az utolsó napon nem tudott részt venni a futamon, így sajnos sokat vesztett a helyezéséből. 7 helyen fejezte be a versenyt.

Litkey Balu nem éppen gyenge szeles alkata nem sok előnyt jelentett ezen a versenyen. Lájer Tominak voltak szép megmozdulásai,és részsikerei, de sajnos a futamok végére mindig hátrébb csúszott a mezőnyben. Korchmáros Kristóf  a négy futamból csak az utolsón vett részt, így esélye sem volt jobb helyezés elérésére.

Cadet osztályban Fabacsovics Márk – Németh Boldizsár alkotta csapatunk CECC első helyezése után, az összetett második helyezést és begyűjtötte. Egy lengyel egység tudta őket megelőzni az utolsó futamban.

Kristóf Julianna- Tóth Soma párosunk első versenyén jó benyomást keltett. Sokat kell még dolgozniuk, de a lehetőség ott van a kezükben. A nemzetközi mezőnyben a kilencedik hely szép eredmény tőlük.

Gratulálok mindenkinek az eredményekhez: Csomesz