fbpx

GRID Nagydíj, Kereked – EGIS Kupa ifjúsági verseny 2010

DSC03059.previewHétvégén került megrendezésre a már hagyományos Kereked-Egis kupa. Ez az első ranglista verseny a szezonban. Többen ekkor mutatkoznak be új hajóosztályukban.

 

 

 

Az első szélcsendes pihenőnap után kárpótolt bennünket a természet és két remek nap alatt 7 (420,radial),6 (4.7 cadet),5 (op) futamot tudtak teljesíteni az osztályok. Szombat és vasárnap kellemes 3-4 bft-os D-DNY-i szélben vitorlázhattak a gyerekek.

Radial osztályban Bathó Peti visszatért a gyökerekhez /eredeti osztályában ebben az évben ez volt a második fellépése/ Byte-s sikerei után. Remek versenyzéssel 7-ből hat futam győzelemmel biztosította be a győzelmét. Mellette Jung Ádám 4. míg Korchmáros Kristóf a 6. helyen zárt.

4.7-ben most mutatkozott be Vadnai Benji a hazai vizeken. Nemzetközi sikerek után a Balatonon is jó vitorlázással utasította maga mögé a mezőnyt. Ő is csak egyszer engedte át a győzelmet másnak.

A második helyért kiélezett küzdelmet vívott a másik két BYC-es fiatal Takács Levi és Huszka Matyi. Végül Matyi utolsó futambeli betlije megpecsételte sorsát. Így jól vitorlázva is meg kellet elégednie a harmadik hellyel. Levi megérdemelten állt a dobogó második fokára.

Cadet osztályban a szárnyaikat próbálgatják a kezdő fiatalok. Nekik a fő feladat a vitorlázott órák számának gyarapítása volt. Kisebb nagyobb döccenőkkel, de vették az akadályokat. Az utolsó futam elején kifejezetten jó pozíciókat foglaltak el.

Kristóf Julcsi- Varró Gergővel egy hajóban próbálta felvenni a versenyt a mezőny elejével. Versenyzésükön látszott, hogy még  nem egy összeszokott páros, de rengeteg lehetőség van bennük. Meg-megcsillantották tudásukat, de sajnos ezt nem folyamatossá tenni.

Nagyon eredményesen kezdték meg a hazai szezont fiataljaink. Ennek hozománya, hogy magabiztosan nyerte a BYC a csapatversenyt is!!!!

Gratulálok Mindenkinek az eredményekhez!

Csomesz

Végeredmény. (pdf)