fbpx

Groupama – Granini J/24 és Melges24 Nyílt Magyar Országos Bajnokság

A Balatonfüredi Yacht Club és az MVM SE szoros együttműködése ismét egy jól működő, jó hangulatú versenyben mutatkozott meg. Több, mint 120 versenyző vett részt szeptember utolsó hétvégéjén a magyar bajnokságon. A szervezők és a rendezők mindent megtettek a résztvevők jó kedvéért, hiszen a sport mellett minden napra jutott egy kis szórakozás is.

Csütörtökön 15-20 csomós szélben száguldhattak hajóikkal a versenyzők, szerencséjükre az első napon még ragyogó napsütésben.

Később nem voltak ennyire kegyesek az égiek, pénteken a versenyrendezőség nem tudott futamot rendezni az erős szél miatt. A társaság így sem csüggedt, az első napi kellemes hangulatú vacsora után pénteken a Koczor Pince látta vendégül az időjárás miatt aznap keveset foglalkoztatott csapatot.

Szombaton az első naphoz hasonlóan 3 futam keretein belül bizonyíthattak a versenyzők, de a hajóosztályok első helyén nem történt változás, továbbra is az FGF Sailing Team (Melges24) és a Zulu2 (J/24) vezette a sort. Az utolsó napra való rákészülés szombat este a Kredenc Borbisztróban folytatódott, ahol finom borok kortyolgatása közben ízlelgethették az addig történteket és a vasárnapi esélyeket a csapatok.

A verseny utolsó reggelén az elmúlt napok szélerejéhez képest meglepő módon szinte teljesen leálló szél fogadta a kormányosokat és legénységüket Balatonfüreden. A versenyrendezőség azonban mindent megtett, hogy a gyakran csak 5 csomót elérő, forgolódó szélben el tudja engedni a mezőnyt.

Végül 1 érvényes futam lett a mérlege a vasárnapnak, mely a végeredményt is befolyásolta. Rauschenberger Miklós és csapata megrázták magukat a szombati borulásuk után és a Jukebox végül a dobogó tetejére repítette őket. Második helyen az egész hétvégén kiváló teljesítményt nyújtó és az utolsó napig vezető Zulu2 végzett, a harmadik helyet pedig a Django zsebelte be. Melges24-ben az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával nem talált legyőzőre a hétvége folyamán. A Strange Brew legénysége a dobogó második fokára küzdötte magát, a bronzérmek a Seven-Five-Nine vitorlázóinak nyakába kerültek.


A J24 és a Melges24 májusi Flottabajnoksága és az elmúlt hétvége Országos Bajnoksága nemcsak keretbe foglalta Clubunkban a 2015-ös vitorlázó szezont, de iskolapéldájává vált annak, hogy két osztály és két egyesület szoros együttműködése milyen kiváló versenyeket és baráti hangulatú eseményeket eredményez. Folytatás a téli szünet után újra Balatonfüreden.

Eredmények, képek a regatta oldalán, ide kattintva érhetőek el. 


Szeptember vége sem telhet el úgy, hogy a Balatonfüredi Yacht Club ne adna otthont nívós eseménynek. Szeptember 23-27. között a J/24 és a Melges24 osztály szerelmesei mérkőznek meg egymással a Groupama – Granini J/24 és Melges24 Nyílt Magyar Országos Bajnokság keretein belül. Előreláthatólag 20-30 csomó körüli szélben mérhetik majd össze tudásukat és ügyességüket a versenyzők, izgalmas szezon végi versenyre van kilátás.

További részletek ide kattintva, vagy a Regatták menüpont alatt találhatóak.