fbpx

Gyapjas Zsombor bronzérmes a Mikulás-kupán

GyapjasZsMikulasKupaOptimisteseink számára december évek óta a pulai  Mikulás Kupa volt a nagy megmérettetés. Idén azonban kétszer jött a Mikulás a legkisebb one-design osztályban, hiszen december 2-án és 3-án a szlovéniai Portorozban küzdöttek fiatal vitorlázóink.

A versenyen hazánk fiai mellett horvát, szlovén, török, olasz, lengyel, cseh és osztrák optimistesek vettek részt. A serdülők eredetileg 99-en lettek volna; végül 81-en álltak rajthoz. Az ifiknél 51 helyett 43 induló mérette meg magát. Ennek oka az lehetett, hogy a verseny szervezése során volt néhány probléma – mi más magyarázta volna, hogy egyszer azt hallottuk, hogy a verseny elmarad, azután azt, hogy három napos lesz, majd mégis kettő napos, azután a verseny honlapja leállt, de kiderült, hogy egy másik honlap mégis működik.

Hazánkat Gyapjas Zsombor (BYC), Roznár Kati (RIVE), Ziegler Kristóf (SVE), Hadnagy Zsombor (RIVE), Erőss Loránd (RIVE), Pintér Nikolett (SVE), Korchmáros Sára (BYC), Lászlófy Ábel (RIVE), Lászlófy Levente (RIVE), Héjja Marcell (BYC), Odonics Csanád (NVK) képviselte.

Ahogy az nagyobb létszámú ópés versenyeken lenni szokott, a mezőnyt felosztották. Portorozban a serdülők és az ifik indultak külön, egymás után rajtoltatva. (A regattán Laser 4.7 és Laser Radiál mezőny is volt, de ebben nem voltunk érdekeltek.)

Szombaton 7-12 csomós szélben, kellemes 14 fokos, kissé ködös időjárásban vitorláztak a gyerekek. A nagyobb ópések számára három, a kisebbek számára kettő futamot sikerült indítani. A serdülők rajtja sajnos csak negyedszerre ment, és ez valószínűleg némi zavart okozott a rendezők fejében. A befutónál ugyanis néhány versenyzőnket elfelejtették felírni, és helyezés helyett egy aranyos kis DNS díszlett a nevük mellett (ami egyébként teljességgel érthetetlen, mert esetleg egy DNF még magyarázható lenne…).

Vasárnap hasonló szélviszonyok várták a versenyzőket, bár a második futamban a tetemes szélforduló miatt félbe kellett szakítani a futamot. (Sajnáltuk, mert a mieink itt nagyon jól álltak – de hát ez egy ilyen sport…). Az ifik számára egy futam jött a szombatiakhoz, így nekik lett kiejtőjük, míg a kicsik számára mindössze egy futamot sikerült lebonyolítani.

A serdülők mezőnyében Lászlófy Levente a 10. (RIVE, futameredményei (továbbiakban:fe): 13,26,10), Héjja Marcell a 17. (BYC, fe.:28,35,23) , Lászlófy Ábel (RIVE, fe.:19, BFD, 11) a 39. helyen végzett a 81 elrajtolt és 99 nevezett serdülő ópés között.

Az ifiknél nagy örömünkre – ami persze viszonylagos a Mali Losinji eredményhez képest – Gyapjas Zsombor (BYC, fe.:6, 4, 25x, 2) bronzérmet hozott haza. Erőss Loránd (RIVE, fe.:37, 10, bfdx, 10) a 18., Roznár Kati (RIVE, fe.:13, 21, 23, 32x) a 19., Ziegler Kristóf (SVE, fe.:39x, 27, 27, 16) a 27., Pintér Nikolett (SVE, fe.: 43,22,bfdx,26)  35., Korchmáros Sári (BYC, fe.: 24, 43, bfdx, 24) a 37., Hadnagy Zsombor (RIVE, fe.: 20, 34, bfdx, 44) a 41., Odonics Csanád (NVK, fe.: 48, 51x, 38, 28) a 48. helyen végzett a 74 nevezett és 60 elindult ifi optimistes között.

Az optimistes karaván nem áll meg, hiszen csütörtöktől a horvátországi Pulában folytatják a srácok a versenyzést a tradicionális Mikulás Kupán (amelynek versenykiírása ITT található).

EREDMÉNYEK

FOTÓK ITT!

Gratulálunk!

Forrás: yachtshop.hu