fbpx

Gyönyörű vitorlázó időben zajlott a hetedik

24 hajó állt rajthoz az immáron hetedik alkalommal megrendezett Tolnay Kálmán László Emlékversenyen. A verseny  idén is nyitott volt a versenyengedéllyel még nem rendelkező szabadidős vitorlázók előtt. Idei újdonság, hogy a verseny a Yarsdtick Trophy sorozat első állomása volt.

A mezőny 7-8 csomós északkeleti szélben, gyönyörű napsütésben rajtolt délelőtt 10 órakor. A versenyzők kellemes szélben, hamar vették a paloznaki bóját. A katamaránok előnye viszont már az első bójánál megmutatkozott, a Black Jack csapata hamar az élre tört.

 

A szél kitartó volt, így minden adott volt a remek versenyhez. Igali Csilla versenyvezető elégedetten zárta a regattát.

Abszolút értékelésben az első helyen a Nyílt többtestű Black Jack (BYC) csapata végzett. Nagy R. Attila kormányzásával másfél óra alatt teljesítették a Balatonfüred, Paloznak, Siófok, Balatonfüred, Tihany és végül újra Balatonfüred útvonalat.

Balck Jack: Nagy R. Attila, Litkey Balmaz, Scharf Máté, Jankovics Gábor, Munka Márton

A második helyre a szintén nyílt többtestű Trini Team futott be. Trini Team: Kreskai György, Kreskai György Bence, Kreskai Barnabás, Simonyi Tunyogi Csapó Csaba

A dobogó harmadik fokára pedig a BYC-es Nelson Flottalízing csapata állhatott fel, Varga Lajos kormányzásával. A csapat tagjai: Fazekas Gábor, Gyapjas Balázs, Schömer Ágoston.

Az abszolút értékelés mellett minden hajót a saját Yardstick csoportjában is értékeltek az előnyszámuk alapján.

A Tolnay Kálmán emlékverseny másik különlegessége idén, hogy klubtagjaink körében útjára indítottuk a BYC Vándorkupáját. A Vándorkupa célja, hogy tagjainkat versenyzésre ösztönözzük! A Vándorkupa a BYC 3 háziversenyének (Tolnay emlékverseny, Horváth Boldizsár emlékverseny és Családi nap regatta) eredményei alapján kerül kiosztásra. Az első állomást teljesítő legeredményesebb BYC-es csapat a Black Jack, így különdíjban is részesült a versenyen.

Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük, hogy itt voltatok!

Eredmények:

tolnay2018_results

tolnay2018_results-by-class

Galéria

fotók:Farkas Dávid