fbpx

Három versenyzőnk az arany csoportban folytathatja a versenyt Vilamoura-ban

A LASER 4.7 EB utolsó előtti bejelentkezése Csomesztől:

A selejtezők utolsó napján, szerdán is két futamot sikerült megrendezni, igaz egy kicsit döcögősen indult a nap.

Ilyen még nem volt, szélcsendben érkeztünk a kikötőbe. 3 óra várakozás után alakult ki a szél. Mikor kiértünk, 15 csomós nyugati szél fújt.

A lányok rajtja után ez markánsan elfordult balra és folyamatosan gyengült is, így tovább halasztottak. Volt még próbálkozás, de a szél folyamatos változása miatt nem tudtak versenyezni a fiatalok. 5 órakor kezdett stabilizálódni a szél. 5-6 csomó 260 fokról. Ebben ment el az első futam. Az áramlás miatt szinte állt a mezőny.

Nálunk mindenki a sárga csoportban versenyzett. A pálya jobb oldalán vitorláztunk, ami a legvégén egy erősödésnek köszönhetően jól fizetett. 1-15-ben voltak a fiúk mind  a négyen.

A második szakaszban sajnos Bende és Soma taktikai hibát vétett és a bal oldalra vitorlázott, kiszorulva kicsúsztak az első 20-ból. Olivér és Matyi is jól használta ki ezt a lehetőséget és 5, és 6 helyen futottak be. Ez Olivérnek azt jelentette, hogy reálisan elérhetővé vált az arany csoportba kerülés. (sajnos később derült ki, hogy ebben a futamban korai rajtos volt ☹)

A selejtezők utolsó futamára visszaállt a megszokott irányú szél.

Fiatalok jó rajt után a pálya közepén és bal oldalán vitorláztak fel.  Bende két helyen vette az első jelet, míg Matyi és Soma is az első 15-ben. Sajnos Olivérnek ez a futam nem jött össze olyan jól mint az előző.

Ez a futam megmutatta, hogy ha összeállnak a dolgaink és kevés hibával vitorlázunk, akkor simán az élmezőnyben lehetünk. Bende 3, Soma 8., Matyi 14., Olivér nem tudott javítani a helyezésén, a 36. helyen futott be.

Soma 30., Matyi 35., Bende 45., helyen folytatja a versenyt az arany csoportban.

Olivér a 72. helyen zárt és az ezüst csoportban küzdhet tovább.