fbpx

Jó szélben a győztes 45 perc 3 másodperc alatt, a teljes, mezőny pedig 2 óra 5 perc alatt teljesítette, a 39. Horváth Boldizsár Emlékversenyt.

A versenyre az időjárás előrejelzés élénk észak-északnyugatias szelet ígért, amely a rajt előtt egy órával meg is érkezett, így egy igen pörgős versenynek néztünk elé.

Külön kiemelendő, hogy az idei évben újra rajthoz állt, majd sikeresen teljesítette a távot az Addio, dr. Horváth Boldizsár volt hajója, melyet ő maga építtette. A hagyományokhoz híven az idei évben is megkoszorúzták a BYC-es fiatalok dr. Horváth Boldizsár sírját, Örvényesen és Szekeres László által megismerték életútját.

Tíz órakor rajtolt a mezőny, és Paloznak felé vették az irányt. Az első katamarán, Team Kaáli, 12 perc alatt érte el a pályajelet, az első egytestű, a Nelson Flottalízing pedig három perccel később.
A tihanyi bójánál 20 perc elteltével fordult a vezető hajó, majd indultak tovább a hajógyári-öbölbe, ahonnan már csak egy rövid szakasz volt hátra a balatonfüredi befutóhoz.

A Team Kaáli 45 perc 3 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel megismételték a tavalyi győzelmüket. A Yuppie, (Asso99), az első egytestű 1 óra 11 perc 7 másodperc versenyzést követően ért célba.

A Team Kaáli felkészülésének utolsó versenye a Horváth Boldizsár emlékverseny, ez tavaly és idén is egy jó kis levezető túra volt a programunkban. Bár mindkétszer szeles körülmények között volt a verseny, mi jól éreztük magunkat. Mivel az idei évben az előrejelzés nagy szelet ígért, Virág Flóra, a Team Kaáli kormányosa és csapata alapvetően elgondolkoztak, hogy indulnak-e vagy sem a túraversenyen, végül a versenyzés mellett döntöttek. Keveset vitorláztak ilyen erős szélben és úgy gondolták, ha a Kékszalagon befúj egy hasonló erősség, akkor tapasztaltabb lesz a csapat, azokon a szögeken vitorláztak, amik nem a legkedvezőbbek a katamaránnak. Az idei évben kicsit máshogy alakultak a dolgok, mint tervezték. Edzőnk és egy csapattagunk is kiesett a szezonból egészségügyi okok miatt. Az új csapattagunk aki jött más posztra volt hirdetve, majd hirtelen az egyik legnehezebb posztra kellett mennie. Nem volt egyszerű a betanulás, sokat hibáztunk, de a Fehérszalagon és a Horváth Boldizsáron újra egységben volt a csapat, a sok munka beért. Úgy érezzük felkészültünk a Kékszalagra.

Yardstick Open kategória:

 1. Avatar II – Varga Lajos, Soponyai Géza, Dancs Antal, Székely Dávid, Junkert Barnabás, Schultz Dominik, Csomai Bálint, Ruják Bálint, Kertész Lóránd, Kertész András, Dénes Vince, Tomozi Balázs (BYC)
 2. Trentasette – Lacsny Gergely, Lemper Balázs, Lacsny Benedek, Major Gergely, Honti Béla, Lettner Adorján, Sipos Zoltán, Ádám Nikoletta, Kovács Bernát, Junkert Ferenc (BYC)
 3. Alison – Németh Gábor, Pótó Gábor, Beri László Kaszti Máté, Sikos-Tomayné Fokvári Dóra, Kármán Levente Botond, Bazsa Krisztián (Bolygó Hollandi 1356 VE)

Yardstick I. kategória:

 1. Ellinore – Gellér László Alajos, Szokodi Ádám, Kis-Kapin Karina, dr. Szegedi Nándor (Fonyódi VE)
 2. Che – Pál András, Paál András, Kudron Zoltán, Pacher Pál, dr. Bánáti Éva (OMFB)
 3. Yuppie – Kovács Zoltán László, Kiss Dániel, Ruják Eszter, Csemniczky Zsuzsanna, Czipó György, Vitális Bálint (EGIS SE)

Yardstick II. kategória:

 1. Quantum Sails – Kátai Dénes, Benedict András, Bíró Mihály, Pőcze Gábor (BS Fűzfő)
 2. Fröccs – Macher Sándor, Szabó Péter, Macher Dorottya, Macher Júlia, Havellant Tamás, Kun Lilla (ER-Petro SE)
 3. Pride – Rozgonyi Balázs, Amtmann Zénó, Hámori Réka, Ócsvári Ádám, Tarnóczi Júlia Orsolya, Kuglics Péter, Pető Gyula Zsolt, Verók Bernadett (TVSK)

Yardstick III. kategória:

 1. Équilibre – Slezák András, Nagy Tünde, Csernyák Vivien, Bánki-Horváth Csilla, Barna Péter, Budai Gábor, Gyulai Kinga Zsuzsanna, Jónás Gergely (Tobruk VVSE)
 2. Pepito – Földesi Zoltán, Oláh Katalin, Zsitró Attila, Tinusz Máté, Tinusz Miklós (Wind SE)
 3. Erida – dr. Borók György, Sebestyén Bonifác, Sebestyén Attila, Kmetty József (BYC)

Flaar 18 osztály, megkeresésére önálló osztályként értékeljük a versenyen őket:

 1. Nempiskóta – Gábor Illés Áron, Mezey Zoltán, Gajdics Attila (VESC)
 2. Szürge – Gond Balázs, Lőcsei Vera
 3. HUN 18025 – Horváth Gábor, Ferencz Ákos (VSEK)

Nyílt többtestű kategória:

 1. Team Kaáli – Virág Flóra, Belle Örs, Sallai Gábor, Bödör Gergely, Debreczeni-Mór István, Kadlecsik Márton (YCTB VSE)
 2. Nanushka – Váradi-Szabó János, Petheő Tamás, Lukáts Csaba, Horváth Áron, Bartos Zoltán, Jankovics Gábor (BYC)

Igali Csilla a versenyvezetője, így értékelte a verseny: remek napsütésben csodálatos 11-12 csomós alapszélben, 15-17 csomós ráfújásokban elrajtolt, a 73 hajós mezőny, végül 59-en futottak be. Eseményekkel teli a versenyt vitorlázhattak a versenyzők, de ahogy a díjkiosztón is elhangzott dr. Horváth Boldizsár is nagyon szerette az erős szelet, fentről ő is biztosan jól érezte magát, remélem hogy a versenyzők is élményekkel teli tértek haza a Balatonfüredi Yacht Club-ból.

Köszönjük, hogy részt vettetek az idei Horváth Boldizsár Emlékversenyen! Találkozunk jövőre a 40. Horváth Boldizsár Emlékverseny!

Köszönjük a támogatást, a Lázár Pincészetnek, a Panasonicnak, a Fehérvári Optikának, a BMW Leier Autónak, a Galco Kötélgyártónak, a Tigris Reggeliző és Bistronak és a Bringalandnak!

EREDMÉNYEK

GALÉRIA