fbpx

Horváth Boldizsár Emlékverseny

A visszaszámlálás megindult, vasárnap Horváth Boldizsár Emlékverseny a BYC-ben!

Örömmel jelentjük, hogy emlékversenyünk támogatói, a SLAM Hungary Kft. és a Volvo Ivanics jóvoltából értékes ajándékokkal készülünk. A helyezettek SLAM ruházati termékekkel és VOLVO hétvégi tesztvezetéssel lesznek gazdagabbak. És érdemes lesz a tető alatt is körbenézni, ahol SLAM akciókkal várunk Mindenkit. Keressétek a piros sátrat!

Várunk sok szeretettel vasárnap, a Horváth Boldizsár Emlékversenyen!

horvath_boldizsar2017_nor-si_20170514 (002)


Négy nappal Európa legnagyobb tókerülő versenye előtt, 2017. július 2-án, vasárnap kerül lebonyolításra a hagyományos Horváth Boldizsár Emlékverseny a Balatonfüredi Yacht Club szervezésében.

Horváth Boldizsár életében a vitorlázás mellett a hajótervezés, hajóépítés is fontos szerepet töltött be: három fahajó tervezésében és építésében vett részt, leghíresebb hajója az ADDIÓ 40-es cirkáló volt, mellyel 1959-ben megnyerte a Kékszalagot. „Az ADDIÓ-t 1941-42 között építette Horváth Boldizsár. A terveket Benacsek Jenő készítette és a hajó a Balatonfüredi Hajógyárban épült meg. Horváth Boldizsárnak ez volt a harmadik cirkálója egy 22-es és egy 30-as után. Vízre tétele 1943. április 17-én történt. A hajót 1968-ig – haláláig – használta. Saját, illetve Irma nevű lánya kormányzásával hat bajnokságot és egy Kékszalag győzelmet szereztek.” – írja Dulin Jenő, A magyar vitorlázás története c. könyvében.

A 10 órakor rajtoló regatta amellett, hogy az anno vitorlázókat ingyen gyógyító ortopéd orvos, Horváth Boldizsár emléke előtt tiszteleg, remek alkalom a nagyhajósoknak arra, hogy a Kékszalag előtt még utoljára teszteljék csapatukat, felszerelésüket. A rövid túraversenyen a hajók a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyári-öböl – Balatonfüred útvonalon fognak vitorlázni.

Az idén 150 éves Balatonfüredi Yacht Club a nagyhajós vitorlázás teljes palettáját igyekszik megszólítani, így az osztályhajókat, a regisztrált, YS számmal rendelkező hajókat, valamint a nyílt többtestű hajókat várja a rajtvonalhoz. A szabadidősport elősegítése céljából az eseményen nem csak verseny- és sportorvosi engedéllyel rendelkező vitorlázók nevezhetnek.

A regatta ideje alatt a BYC ruházati partnere, a SLAM Hungary a Crew kollekció ruházati termékeivel, egyedi akciókkal várja a résztvevőket a BYC telephelyén.

Azok az egységek, ahol minden résztvevő rendelkezik a szükséges engedélyekkel, a VIHAR rendszeren keresztül nevezhetnek. A többi hajó a versenykiírás mellékletében megtalálható nevezési lapot töltheti ki, és küldheti el a szervező egyesület részére e-mailben, a byc@byc.hu címre. Érdemes megragadni a június 30-ig elérhető előnevezési lehetőséget, amivel kedvezményes nevezési díjakat ajánlunk. Nevezni természetesen a helyszínen is lehetséges: szombaton este és vasárnap reggel vár Benneteket a BYC versenyiroda a klubház emeletén.

Az idei, jubileumi évben is a túrát teljesítő összes egység egyedi BYC150 emlékplakettet vehet át a díjkiosztón.

Várunk Benneteket a rajtnál, július 02-án, vasárnap, 10:00 órakor!

Jó szelet kívánunk!

KIÍRÁS ITT tölthető le:

horvath_boldizsar2017_nor-si_20170514 (002)

További információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Balatonfüredi Yacht Club8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.

E-mail: byc@byc.hu

Weboldal: www.byc.hu