fbpx

HYC Kupa – Bigi beszámolója

Egy újabb ranglista versenyen vettünk részt, a Hungária Yacht Club rendezésében. Az előrejelzések szerint nem ígérkezett könnyű versenynek sem versenyzőnek, sem rendezőnek.

Az első nap az erős szél és zivatarok nehezítettek a rendezést a következő napokon pedig a gyenge szél.

A három nap alatt 2 futamot sikerült befejezni a gyerekeknek. Éppen ezért nehéz jól megítélni a teljesítményüket.

Németh Nati ezen a két futamon elhitte, ha jól rajtol, akkor a neki kedvező körülmények között bőven tud az első tizenöt hajó között vitorlázni Jó sebességgel okosan vitorlázva szerezte meg a serdülő női harmadik helyet.

Csomai Bálint egy jó és egy balszerencsés futammal hagyta hátra ezt a versenyt. Örömmel vettem tudomásul, hogy képes volt a mezőnyt vezetni a szerinte nem az ő súlyának megfelelő szélben.

Honti Marci ismét jelezte, hogy nem hajlandó megállni a fejlődésben. Megint sokat lépett előre főleg a stratégia kialakítás terén. Több sajnos vagy hál istennek lelőtt futamban volt az első tizenöt között a csoportjában.

Junker Barnit kilépett a komfort zónájából, a helyezkedése bátrabb volt a rajtoknál, így több taktikai lehetősége lesz a jövőben, ha ezt folytatni tudja. A fegyelmezett vitorlázása az továbbra is példaértékű.

Szegi Szeivolt Iván elsősorban a rajt utáni tisztára vitorlázásban és előre gondolkodásban lépett magasabb szintre ezeken a futamokon. Jól méri, fel azokat a sávokat ahol tud vitorlázni a nagy mezőnyben.

Bócsi Bánknak ez a két futam nem úgy jött össze, ahogy szerette volna. Szerintem őt hátráltatták legjobban a külső körülmények. Kisebb megingások után azonban mindig felépítette magát.

Várady Szabó Nóra szokása szerint a lee rajtokkal próbálkozott minden futamban. Ha eltudott jönni azokból, rajtokból akkor már csak az első forduló megválasztása és jó kivitelezése van hátra. Ezen kell még dolgozni, de azt gondolom, hogy jó helyzetből indulunk.

Székely Dalma Sára jobban vitorlázott ezen a két futamon gyenge szélben, mint bármikor eddig ebben az évben. A lelőtt futamokban is jól teljesített, talán elhiszi ilyen körülmények között is lehet, kell és tud vitorlázni.

Laczkó Tóth Fruzsina bátrabban rajtolt és jobb helyzetből kezdhette a futamokat ezen a regattán. Ha hisz abban a stratégiában, amit a futam előtt felállít magában akkor az eredmény is jönni fog. Nem kell félni, dönteni, a jó vagy rossz döntésink segíteni fognak a jövőben.

Lackó Márk kicsit pontosabb hajóvezetéssel jobb helyzetbe hozhatta volna magát. A szélelfordulásokat jól vette észre, de nem tudott jobban helyezkedni ebben a két futamban az említett okok miatt. Balszerencséjére neki is a lelőtt futamokban volt jobb a pozíciója.

Gratulálok a gyerekeknek, mert a nehéz körülmények között is megőrizték a higgadtságukat és igyekeztek nem foglalkozni a külső körülményekkel feleslegesen.

„Sok verseny megy el azon, hogy olyan dolgok miatt aggódik valaki, amelyeken nem tud változtatni.”