fbpx

Idén is jót csúsztunk együtt – BYC sítábor 2019

Ismét sikeres volt a BYC utánpótlás és nagyhajós versenyzői, illetve a családtagok részére szervezett sítáborunk, amelyet most második alkalommal szerveztünk a karintiai Koralpén, január 29-február 3. között.

A 47 fős csapatunk élt a lehetőséggel, és kihasználva az abszolút pályaszállás nyújtotta kényelmet, lift nyitástól (09:00 óra) a zárásig (16:00 óra)  nagyon jó hóviszonyok mellett rengeteget fejlődtek. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőtt vendégeink is.

Négy csoportban folyt az oktatás, illetve az együtt sízés, ahol Holczhauser András (MVSZ Főtitkár és BYC klubtagunk) óriási türelemmel és fantáziával foglalkozott  a legkisebbek 8 fős csoportjával. Az oktatás során a gyerekek megtanulták minden állatfaj  mozgását amelyek utánzása a sítechnikájukban eredményesen volt felismerhető, és tette színessé a foglalkozásaikat. Bartos Bea testnevelő tanár és síoktató nagy segítséget nyújtott a csoportok tudásszintje közötti különbségek ledolgozásában, mivel hol a gyerekek, hol a felnőttek egyéni oktatását segítette. Az utánpótlás  versenyzői csapatunk (12 fő) haladó szintről kezdte az oktatást, akiket Bereczki Brigi vezetett, és akik a hagyományos sítechnika mellett a mai modern Carwing technikában is magabiztos tudást sajátítottak el. A felnőtt haladó csoportunk Giba vezetésével szintén ezt a tematikát követte, akiknek sítudása nemcsak a gyakorlat, hanem a síelmélet terén is sokat fejlődött a tábor végére.

Az időjárásra nem lehetett panaszunk, mivel így télen még szerencsére a hideg, és a csapadék a jellemző, de akadt tiszta napsütéses időnk is. Sajnos a hagyományos versenyünket elmosta az eső, mivel a tervezett szombat délelőtt éppen 80  km-es szél és vízszintes eső volt a jellemző, így ezt az egyetlen programunkat a kedvezőtlen idő miatt el kellett hagyjuk.

Szerencsére a tábor alatt semmilyen sérülés nem történt, ami a csoport fegyelmezett és biztonságos sítudásának és az oktatók odafigyelő  lelkiismeretes munkájának köszönhető elsősorban. Köszönjük a BYC segítségét a gyerekek szállításában, a résztvevők bizalmát, hogy velünk jöttek sízni, és természetesen az oktatóink pedagógusra jellemző lelkiismeretes és magas szintű szakmai munkáját. Azt gondolom az ilyen közös alkalmak az utánpótlás-korú, és a nagyhajós versenyzőink részvételével sokat segítenek a BYC közösségének a kialakításában, egymás megismerésében, és az egymást segítő klubszellem felépítésében.

Találkozunk jövőre, Veletek, ugyanitt, vagy egy másik hasonlóan jó síterepen!

GIBA