fbpx

Ifi OB Agárdon

Ifi_ob_agard2Augusztusban az edzéseinket áthelyeztük a velencei-tóra. Ahol a hónap végén rendezték az ifjúsági és serdülő bajnokságot. 6 db cadet, 4 db 4.7, és 5 db radial tartozott a mi „kis” csapatunkhoz.

Ebben a négy napban, ami alatt 10 futamot tudott tartani a rendezőség Agárd nem okozott csalódást. Forgolódó és változatos szelekben vitorláztak a gyerekek. Ennek ellenére nagy meglepetések nem születtek.

4.7 osztályban Vadnai Benjamin az EB arany és ezüst után a bajnoki aranyat is megszerezte. Egyenletes teljesítményt nyújtva úgy, hogy az utolsó két futam eredményétől függetlenül bajnoknak tekinthette magát.

Huszka Matyinak és Takács Leventének voltak jó napjaik, de sajnos túl sokat vitorláztak külön a mezőnytől, túl sok kockázatot vállaltak, aminek meg is lett az eredménye. Szilasi Bence előző versenyeken megcsillantotta tehetségét, de ezen a versenyen nem alakultak számára kedvezően az események. Akart, küzdött, de nem tudott az első tízbe kerülni.

Radial osztályban Bathó Peti olimpiai részvétele miatt elég nyílt volt a verseny. Számunkra az első hatba kerülés volt a cél, amihez Korchmáros Kristóf volt a legközelebb. Sajnos a második napon becsúszott két rossz futam soknak bizonyult a többi jó helyezés mellett.

Jung Ádám egy-egy futammal igazolta, a hogy számolni kell vele. Így volt ezzel „Kis” Nagy Gábor is. Nagyon keveset versenyzett az idén ennek ellenére a gyenge szelekben rendre elől tudott vitorlázni.

Litkey Balmaznak nem volt szerencséje az időjárással. Ez a gyenge szél, ami fújt az ő termetéhez nagyon kevés volt. Szilassy Bendegúz hasonló cipőben járt mint „Kisgá”. Keveset volt vízen, és így nem lehet eredményes az ember.

Cadet osztályban csak serdülő korú egységeket indítottunk. Sok olyan fiatal volt köztük, akinek ez volt az első szezonja a vitorlás sportban. Ennek ellenére nagyon szépen helytállt a csapat.

Kristóf-Varró páros nagyon jól kezdte a versenyt. Folyamatosan a vezető egységek mögött vitorláztak. A verseny második felében volt egy kis megtorpanás és ez így a 4. helyre volt elegendő.

Fabacsovics-Héjja páros a meglepetés csapat. Keményen dolgoztak a sikerért és a verseny második felében meg is lett az eredménye. Nagyon szépen vitorlázva két futamban is vezető pozícióba kerültek az első szakasz végére. 5. helyezésük kellemes „csalódás”, de megérdemelt.

Andorka- Cseri páros is a hajrában talált magára. Az utolsó futamban volt még esélyük a 6. hely megszerzésére, de elütötték a bóját így lecsúsztak a 7. helyre.

Jósa-Váradi páros egyenletesen vitorlázott az egész verseny alatt. Jobban örültünk volna, ha ez a kiegyensúlyozottság egy-két hellyel előrébb történik. 9. helyezésüknél többre képesek.

Varró-Bolla páros az első nap meglepetés emberei. Velük senki nem számolt ilyen szinten. Sajnos a többi futamra nem tudták átmenteni ezt a jó fórmát és visszacsúsztak a 10. helyre.

Kovács- Rév párosnak voltak szép pillanatai. Összeszedetten, figyelmesen vitorlázva többször is a mezőny első felében versenyeztek. A második napon 4 futamot kihagytak így nem volt esélyük a jobb helyezés elérésére.

Egészében egy jó, változatos versenyt láthattunk Agárdon. Tudtuk, hogy mire számíthatunk, és azt is kaptuk.

Gratulálok a csapatnak az elért eredményekhez kiemelve Benji első helyezését, de mellette a többi helyezettnek és versenyzőnek is sok-sok pacsi.

Köszönet a befektetett munkáért, a fáradozásért.

Remélem mindenki úgy érzi, hogy megérte dolgozni és ez a verseny csak megerősítette abban a hitében, hogy következő versenyeken ilyen vagy ennél szebb eredményeket érjen el.

 

Köszönet és Gratuláció: Csomesz