fbpx

Ifjúsági Olimpia Singapore 3.

Wallpaper-(1024-x-768)---Combined.previewA tegnapi pihenő nap után ma ismét vízre szállt az ifjúsági olimpia vitorlás mezőnye.

A rendezőség eredetileg három futam lebonyolítását tervezte a mai napra, ám az egyre gyengülő szél miatt ebből csak kettő valósulhatott meg, így már hat futamnál tartanak a viadal mezőnyei.

 

Vízre szálláskor 9 csomó körüli szél fogadta az indulókat, mely rajtra egészen 12 csomóig erősödött, de a második futam végére gyengülni kezdett, majd szinte teljesen megállt, így a harmadik futamot nem sikerült elrajtoltatni.

A férfi Byte mezőnynek egyik futamát sem sikerült elsőre elrajtoltatni a számos korai induló miatt, így a rendezőség a szigorított, fekete zászlós  eljárást alkalmazta. Bathó Petinek kedvezett az élénk széljárás, így javítani tudott összesített eredményén egy hetedik és egy kilencedik futameredményének köszönhetően.  Az első futamon végig a 7., 8. helyen versenyzett, míg a második futam első pályajeléhez harmadikként ért fel a szlovén és német versenyző mögött, ám a bőszeles szakaszon először visszaesett az ötödik-hatodik helyre, majd ahogy csökkent a szélerő  további helyezéseket veszített, s végül a kilencedik helyen szelte át a célvonalat, mellyel feljött az összesített lista 17. helyezéséig.  A 26 fős mezőnyt az a finn származású Tapper Kaarle vezeti, aki a Cannes-ban megrendezett világbajnokságon a harmadik helyen végzett, míg a második helyet a német Haufe Florian,  a harmadikat pedig Choy Darren Vong Loong foglalja el jelenleg.

Sajnos kevésbé sikeres napot zárt Nikl Andris, aki a férfi Techno 293 szörf mezőnyét erősíti, s mai 18. és 16. helyezésével három helyet hátrébb csúszott az összesítésben, s a 11. helyről várja a folytatást a 21 főt számláló mezőnyben. A szörfösök versenyét az izraeli Rafic Mayan vezeti Cheng Chun Leung Michael (HKG) és Martin Kieran (GBR) előtt.

 

Eredmények.

 

EB – MVSZ   OÉB/UB