fbpx

Ifjúsági Olimpia Singapore 5.

Wallpaper-(1024-x-768)---Combined.previewHárom helyett két futamot sikerült lebonyolítani az Ifjúsági Olimpia mai versenynapján Szingapúrban.
Kellemes DK-i, 8-10 csomós szél fogadta a pihenő nap után a versenyzőket, ami azonban a második futamra már megfogyatkozott, s a harmadik közepén pedig teljesen leállt, így azt érvényteleníteni kellett. Vegyes napot zártak fiataljaink. Sem Bathó Petinek, sem pedig Nikl Andrisnak nem sikerült az első futam. Petinek egy bójavétel okozott bonyodalmakat, mely közben összeszedett egy hatalmas úszó plasztik zsákot, s hibája miatt egy büntető fordulót is végre kellett hajtania, mialatt visszacsúszott a 18. helyezésig. Ezalatt a szörfösöknél Nikl Andrisnak gyűlt meg a baja egy mexikói versenyzővel, s a konfliktusban elkövetett hibáját nem korrigálta, ezért kizárták .

A második futam azonban már mindkét fiú számára szerencsésen alakult. Andris a 11. helyet szerezte meg, mellyel jelenleg a 12. helyen állomásozik az összesített listán, míg Peti remek rajtot követően végig a második helyen vitorlázott az olasz versenyző mögött, s végezetül az előkelő harmadik helyen ért célba, mellyel előrébb lépett a 14. helyezésig a 26 hajót számláló Byte mezőnyben.

Holnapra a meteorológia frissebb szelet ígér, így a rendezőség további három futam lebonyolítását tervezi, mely igencsak jól jönne fiainknak, mivel akkor lehetővé válna újabb rontott futameredménytől megszabadulniuk, s már két futamot lehetne ejteni.
Bővebb információ a alaábbi honlapon található:
http://www.sailing.org/yog/

EB – MVSZ OÉB/UB