fbpx

Ifjúsági versenyzőink remek szereplése az első hazai ranglista versenyen, Csopakon

Az időjárás próbára tette a versenyzők és a rendezők tűrőképességét. Míg a versenyzők a pálya méretével küzdöttek, addig a rendezőségnek a rajtokkal gyűlt meg a baja. Sok volt a visszahívott rajt.Ennek ellenére 5 futamot sikerült lebonyolítani a kilencből, az ideálisnak nem mondható körülmények között. Az utolsó napon fújt megfelelő erejű szél, addig nagyon gyenge volt a légmozgás.

Versenyzőink, ezen körülmények ellenére is nagyon jól szerepeltek.

Laser 4.7 osztályban Vadnai Benjamin nem sok esélyt hagyva a többieknek négy első és egy második helyezéssel végzett az élen.

Mellé állhatott a dobogó második fokára Takács Levente, a harmadokra pedig Huszka Mátyás.

Varga Dániel összetett 8. helye az U16 korcsoport 3. helyéhez volt elegendő.

Ebben az osztályban Szilasi Bence ért még el egy értékes 10. helyet. A frissen igazolt lány versenyzőnk Kelemen Eszterpedig a 26. helyen zárta a versenyt.

Laser Radial osztályban Bathó Peti magabiztosan nyerte a versenyt annak ellenére, hogy a szombati napot testvére ballagása miatt kihagyta.       (ezúton is szeretnénk gratulálni Bathó Évinek és sok sikert kívánunk az érettségihez)

Kellemes meglepetés Vígh Tamás szereplése aki a 470-es kormányt cserélte fel erre, a számukra „ egyszerű” hajóra. Az első napi gyenge szereplés után egyenletes teljesítményt nyújtva szerezte meg a 6. helyet.

Korchmáros Kristóf az első három futamban fokozatosan javuló tendenciát mutatott, de az utolsó napra elfogyott ez a lendület. Így a  10. helyen fejezte be a versenyt.

Litkey Balmaz összetett 9. helyezése az U17 kategóriában az első pozíciót jelentette „Balunak”.

Cadet osztályban ezen a versenyen egy kisebb csapattal vettünk részt.

Mindhárom csapatban volt változás az előző évhez képest. Ezért is értékelem nagyra az ő teljesítményüket.

Kristóf Julianna- Jeney Máté páros kiegyensúlyozottan versenyzett az egész verseny folyamán. Nem volt számukra elveszett hely. Ennek az eredménye a remek összetett 3. hely és a korcsoportos 2. hely.

Fabacsovics Márk- Németh Boldicsár összetett 6. korosztályos 4. helye is nagyon jónak számít. A futamok többségében a mezőny elején vitorláztak, de még sajnos nem tudták megtartani a helyezésüket.

Varró Gábor- Váradi Miklós egység egyenletes teljesítmény nyújtva szerezte meg az összetett 7. és a korosztályos 5. helyezést. Ők is a futamok egyes szakaszaiban nagyon jól álltak, de még a rutinjuk hiányzott a helyezések megtartásához.

Eredmények: http://www.hunsail.hu/files/298672/GRIDKupaKereked_Egis_ere.htm

Gratulálok az elért eredményekhez!

Csomesz