fbpx

Így készülnek hajósaink a Groupama Garancia F18 katamarán világbajnokságra

HUN88A Balatonfüreden július 1-8. között rendezett katamarán világverseny magyar indulói alapos felkészítést kapnak a korábbi kétszeres világbajnoktól.

Közel 200 hajó, világklasszis versenyzők, elképesztő tempó, akció, lenyűgöző látvány – katamarán VB, az év sporteseménye! A Balatonfüredi Yacht Club, valamint a rendezvény főszponzora, a Groupama Garancia Biztosító, illetve a Buda Cash brókerház jóvoltából újabb nagyszabású verseny megrendezésével kapcsolódhat be hazánk a világ vitorlás sport-elitjének vérkeringésébe. 2011-ben a vitorlás sport honi fellegvára, Balatonfüred ad otthont a hazánkban első ízben elstartoló katamarán világbajnokság mezőnyének.

Coen de Koning, a holland nemzetiségű kétszeres világbajnok tart 3 napos felkészítést május 25-27. között az alsóörsi Katamarán Bázison az F18-as vitorlázás magyar szerelmeseinek. Az ifjú edző a holland 470-es ifjúsági csapat kapitánya, aki az ottani testnevelési egyetemen szerzett diplomát.

A Nacra Clinic elnevezésű rendezvényen napi két vizes edzést tartanak majd, és elméleti foglalkozásokon is bővíthetik hajósaink az ismereteiket. Székely András szervező elmondta, hogy az edzésre 7-10 csapatot várnak (köztük a magyar bajnokkal), akik közül a legtöbben indulni fognak a világbajnokságon.

Az edzésen tanultakat a vitorlázók azonnal hasznosíthatják a gyakorlatban, ugyanis május 28-29-én szintén Alsóörsön tartják az Eurowind Kupát. Két versenynap alatt 8 futamot terveznek a Csopak – Almádi – Siófok – Zamárdi közötti vízterületen, és 25 csapat indulására számítanak.

Forrás:

Just Creative

 

Kapcsolat:

Biár Gabi

+36-30-2077-996

biar.gabi@justcreative.hu

 

Infó: http://2011.f18worlds.com/