fbpx

Így látták versenyzőink a Rooster-Monautix BYC Kupát

A Rooster-Monatix BYC Kupán kiválóan teljesítettek versenyzőink. Két sportolónk ragadott tollat és megírták nekünk tapasztalataikat.

„Az első napon erős észak-nyugati szélben szálltunk vízre. A folyamatosan gyengülő szélben 3 futamot teljesített a mezőny. Nekem sikerült 2 futamot is nyernem ezen a napon.

A második nap trükkösebb körülmények között tudtunk vitorlázni egy futamot. Az első menet után viharos erejű szél csapott le a Balatonra, ami azt jelentette, hogy aznap egy futammal kellett beérnünk. Itt is első helyen végeztem. A verseny utolsó napján nem volt a rendezőségnek lehetősége kivinni a mezőnyt a 25 csomós alapszél miatt. Ez egyben azt is jelentette hogy Laser 4.7 hajóosztályban megnyertem a versenyt.

Összeségében ezt a versenyt sikeresnek értékelem. A rendezés korrekt volt, 4 fair futamot tudtunk vitorlázni. A BYC-es versenyzők kifejezetten jól teljesítettek. Véleményem szerint rendkívül színvonalas volt ez a verseny.”

Hajrá Byc! Nagy Bende

„A verseny első napján 13-15 csomós északi szélben 3 futamot sikerült rendezni. Az első futamban egy jó rajt után végig tudtam menni az élmezőnnyel, de sajnos egy szélforduló és a rosszul választott oldalt meghúzva csak az 5. helyen tudtam befutni. A következő futamban a hibáimból tanulva sikerült a helyes oldalon felvitorláznom és eggyel jobban befutnom az előző futamnál, de még ezzel a 4. hellyel nem voltam megelégedve. A nap utolsó futamában magabiztos vitorlázással és oldalválasztással sikerült az előkelő 2. helyen befutnom.

A nap végére az összetett 4. helyre kerültem 11 ponttal.

A második napon csak egy futamot tudott a rendezőség lebonyolítani egy erősödő északi front miatt. 18-20 csomós átlagszélben telt az első és egyben utolsó futam. A rajtom nem sikerült, de szerencsére jó volt a sebességem és nem kerültem hátrányba. Az első pályajelet 5. ként vettem, de nem adtam fel és minden szakaszba sikerült egyre közelebb kerülnöm a mezőny elejéhez. Az utolsó hátszél szakaszban az első 4 hajó a bal oldalt húzta én pedig az első szakaszból következtetve, és a felhőket figyelve a jobb oldalon vitorláztam lefelé. Nagy csaták árán az utolsó 20 méteren dőlt el a verseny. Sikerült megint a 2. helyen befutnom.

A futam után egyből kivitorláztunk a partra, ekkor már erősen 25 csomós északi szél fújt. A nap további részét a parton töltöttük. Délután 4 órakkor fejeztük be a napot. Ekkor már az összetett eredménylista előkelő 2. helyét foglaltam el.

A harmadik napot a parton töltöttük az erősödő viharos szél miatt, egy futamunk sem volt.

Összességében egy sikeres első versenyt tudhatunk magunk mögött. Nagyon köszönöm az edzőimnek, Csomesznek és Qxynak, hogy támogattak a verseny alatt és sok hasznos tanáccsal láttak el.”

Sellei Bence

Nagy Bendegúz 4.7 U18 fiú kategóriában 1. helyezett lett, Sellei Bence Laser Radial abszolútban a 2., U19 kategóriában az 1. helyen végzett.

GRATULÁLUNK A FIÚKNAK!