fbpx

ILCA 6 Európa Bajnokság

A 2022-es Európa Bajnokságot Thesszalonikiben rendezték meg. Nagy reményeket fűztünk a helyhez hiszen tudtuk, hogy balatoni körülmények között fogunk vitorlázni.

Négy nap edzés és egy pihenőnap után következtek az első futamok. Az utolsó nap kivételével minden nap hasonló déli, dél-nyugati szélben vitorláztunk. Meghatározó szerepe volt a rajtoknak és az utána való kibontakozásnak. Ennek a dél-nyugati szélnek minden nap más tendenciája volt, ezért nagyon nehéz volt kiegyensúlyozott futameredményeket produkálni.

A selejtezők lezárulásával mind a három BYC-es versenyző kvalifikálta magát az aranycsoportba. Innentől kezdődött a verseny nehezebbik fele, az élmezőnnyel való versengés. A selejtezőkben több kiemelkedő futameredményünk is volt: Soma 1. hely, Bende két 3. hely, Rózi egy 4. hely.

Az utolsó nap váratlan fordulatot vett hiszen erős északi szélre érkeztünk meg a klubba. Mire kiértünk a vízre a szél alábbhagyott ezért két órás vízi halasztásra kényszerültünk. Ezt követően az észak-nyugatias szél visszaélénkült és két trükkös futammal zártuk az Európa Bajnokságot. Végeredmények: Bende: 19, Soma: 25, Rózi: 35.