fbpx

ILCA 6-os és 7-es csapatunk ott folytatta a hazai versenyzést ahol a Flottabajnokságon befejezte – Csomesz beszámolója

Kiemelkedően szerepeltek a 3. ranglista versenyen is. Hazai pályán vitorláztak 3 nap alatt 8 illetve 7 futamot. Az első napon gyengébb északias szélben 2 futam került megrendezésre.

A második napon erős északi szélben 3 futam tette próbára a versenyzőket, míg az utolsó napon Keleties szélben az ILCA 7 három, míg a többiek 2 futamot teljesítettek. Erre a versenyre igaz, hogy mindenki megtalálta a számára kedvező feltételeket egy jó versenyhez.

ILCA 6 osztályban Sigmond Soma nagyon magabiztosan versenyezve szerezte meg újabb győzelmét. Hat futamon tudott diadalmaskodni a megrendezett 7-ből.

Demjén Olivér volt ez egyetlen versenyző aki meg tudta szorítani és egy futamban le is tudta győzni Somát. Remek versenyt vitorlázott.

Lackó Dávid kicsit halványabb teljesítményt nyújtott mint az vártuk Tőle. Nem igazán volt esélye megszorítani a dobogósokat.

Szinessy Barni ezen a verseny megmutatta több futamban is, hogy sokkal több van benne mint amit eddig láttunk Tőle. Ezeknek a remek futamoknak is köszönhette az U17-es első helyezését.

Szokody Vincent kevésbé volt aktív az elmúlt időszakban. Ennek ellenére kifejezetten jól versenyzett, de nem mindig tudta megtartani a megszerzett pozícióit.

Borbíró Gábor nagyon erősen kezdte a versenyt. Sajnos a második futama UFD volt. Ez eléggé visszavetette a teljesítményét. Csak az utolsó futamban tért vissza első napi önmagához.

Fehérvári Levinek ez volt az első vízre szállása ebben az évben. Ez látszott a hajó kezelésén és az erőnlétén is.

Vida Róza egy erős kezdés után az második napot kihagyta. Az utolsó futamokban pedig számára elég kedvezőtlenül alakultak a dolgai.

Rödvinge-Daubner Tícia nagyon kellemes meglepetést okozott. Teljesítette az összes futamot, és szemmel láthatóan sokkal jobban vitorlázik mint az előző versenyen.

Negro Emese is látványosan lépett előre a mezőnyben, annak ellenére, hogy a 3 erős szeles futamot nem tudta teljesíteni.

Csákány Dorottya keze a már a verseny előtt is gondot okozott. Megpróbálta, de sokkal fontosabb a gyógyulás mint egy-egy futam.

Eredmények:

Sigmond Soma összetett 1. hely

Demjén Olivér   összetett 2. hely

Lackó Dávid       összetett 6. hely

Szinessy Barni   U17 1. hely

Borbíró Gábor   U17 2. hely

Vida Róza           női 6. hely

ILCA 7 csapatunk remekelt:

Szokody Olivér mint nagy visszatérő egyből egy győzelemmel kezdett. Kiegyensúlyozott teljesítményét az utolsó napon két megnyert futammal koronázta meg, ami meghozta az összetett elsőséget is.

Sellei Bence a gyengébb szelekben remekelt. Számára ez a kedvezőbb széltartomány. A harmadik napon Ő is nagyon jó teljesítményt nyújtott és a 6. helyen zárta a versenyt.

Varga Dániel aki csak a kishajós versenyzésért érkezett haza, kissé hullámzó teljesítményt nyújtott. Volt 3 dobogós helyezése (futam győzelem is) de tudott 10-en kívül is menni.

Novák Dávidnak nem ez volt élete versenye. Nem igazán érezte hogy mi is fog történni a pályán.

Takács Zsombi kezdőként ebben az osztályban nem tudott a második napon érvényes futamot vitorlázni. Emiatt az eredménye is felemás. A gyengébb szelekben rendre a mezőny elejében felér, de még a pozíció megtartása is nehéz számára.

Dénes István rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban. Sokkal össze szedettebben és határozottabban kezeli a hajóját. Ez még a bőszelekben nem olyan látványos, de a többi szakaszban igen.

Kovács Zoltán csak az első napon vett részt a versenyen így csak két érvényes futam szerepel a neve mellett.

Eredmények:

Szokody Olivér  összetett 1. hely, U21 1. hely

Sellei Bence        összetett 6. hely

Gratulálok mindenkinek ez elért eredményhez és a versenyen nyújtott teljesítményéhez!!