fbpx

ILCA csapatunk a koperi Európa Kupán járt – Csomesz beszámolója

ILCA csapatunk a remek hazai hétvége után hétfőn délután már az első Európa Kupa verseny helyszínen Koperben edzett, négy napot, majd péntektől megkezdődött az idei szezon első nemzetközi versenye.

Kicsit nehezen indult a nap, de délutánra kialakult délnyugati szélben két futamot sikerült megrendezni, az első napon. ILCA 6 osztályban Sigmond Soma áll az első helyen, Demjén Olivér 9., Lackó Dávid 12., Borbíró Gábor 22., Szinessy Barnabás pedig a 23. helyről várja a folytatást a 59 főt számláló mezőnyben. ILCA 4 osztályban az 56 fős mezőnyben Lackó Sára 5., Zombor Zóra 27., Pintér Kristóf 29., Nagy Patrik 34., Kókai Vilmos pedig a 38. helyen zárta az első napot. A szombati napon három futamot tervez a rendezőség.

A verseny második napján nagyon változatos és kissé kiszámíthatatlan körülmények között zajlott le három futam. Az elsőben délnyugati 6-12 csomós szélben vitorláztak a versenyzők, míg a másik két futam már észak-északkeleti szélben 3-10 csomó között ment végig. Ez a kiszámíthatatlanság meg is látszott az eredményeken, szinte mindenkinek volt gyengébb futama. ILCA 6 mezőnyt Sigmond Soma vezeti 5 futam után. Demjén Olivér a 10., Lackó Dávid a 18., Borbíró Gábor a 20., míg Szinessy Barnabás 27. helyről várja az utolsó napi folytatást. ILCA 4 osztályban Pintér Kristóf remek vitorlázással feljött az összetett 4. helyre. Lackó Sára a 8., Kókai Vilmos 24., Zombor Zóra a 28., és Nagy Patrik a 40. helyen zárta a második napot. Vasárnapra 2 futamot tervez a rendezőség.

A verseny harmadik napjára is tartogatott meglepetéseket az időjárás. Nyugatias szélben szállt vízre a csapat, ami lassan északira fordult. Hosszabb várakozás után elindult egy dél-délnyugati frissebb szél ami „stabilizálódva” lehetőséget adott két futam megrendezésére.

Ebben a szélben Sigmond Soma kevésbé találta a helyét, és két tízen kívüli helyezéssel az ötödik helyen zárta a versenyt. Demjén Olivér ezen a napon is komoly hullámvasúton ült Lackó Dáviddal egyetemben. Hol a mezőny elejében, hol pedig a középmezőnyben találták magukat a szélfordulók függvényében. Olivér a 13. míg Dávid a 15. helyen fejezte be a küzdelmeket. Két U17-es versenyzőnk is egy gyengébb és egy jó futammal zárta a napot. Borbíró Gábor összetettben a 23. Szinessy Barnabás pedig a 26. végzett. Korosztályukban ez az 5. és a 7. helyezésre volt elegendő.

ILCA 4 osztályban Pintér Kristóf át tudta menteni előző napi jó formáját és egy 9. és egy 2. futambéli helyezéssel az összetett verseny 4. helyén zárt. U18 fiúk között pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Lackó Sára is bronz érmet szerzett a lányok között, és az összetettben is az előkelő 9. helyen fejezte be a versenyt. Zombor Zóra az utolsó futamban 11. helyen futott be, és ezzel a 24. pozíciót szerezte meg. Kókai Vilmos a második napot parádés eredménnyel zárta. Az utolsó két futam nem sikerült ennyire jól, de egy gyengébb első futam után újra meg tudott újulni.  Összetett eredménye 28. Ez az U16-os korosztályban az 5. helyet jelentette. Nagy Patrik minkét futamban a középmezőnyben vitorlázott és a 38. helyen zárta a versenyt.

Az egy hét alatt amit Koperben töltött a csapat nagyon különböző irányú és erősségű  szelekben tudtunk vitorlázni. Nagyon hasznosak voltak az edzés napok. A versenyen kissé kiszámíthatatlan volt az időjárás, sokat kellett improvizálni, és nüanszokon múlott, hogy egy szituációból nyertesen vagy vesztesen jön ki az ember. Nagy volt a csapat létszáma, de ennek ellenére remekül tudtak együtt dolgozni. Remélem mindenki tud majd profitálni az itt tanultakból az elkövetkező versenyeken.

Gratulálok a csapatnak az elért eredményekhez, és köszönöm azt a támogató hozzáállást amivel nap mint nap segítették egymást!

EREDMÉNYEK