fbpx

ILCA csapatunk megkezdte a 2023-as felkészülést – Csomesz beszámolója

2023 első edzőtáborát Athénban tartotta a BYC-es  ILCA csapat. 5 nap edzést és 2 nap versenyt terveztünk. A hét első napján ugyan nem fújt a szél, de a következő két napon ideális időben készülhettek fiataljaink a 2023-as év megmérettetéseire.

Az edzések első felében a hajókezelés és a rajtok gyakorlása van a fókuszban,  míg a második részben a helyi fiatalokkal futamokban élesben is felhasználhatják a gyakorlatokban szerzett tapasztalatokat. Az egész edzőtábor alatt remek körülmények között vitorlázhattunk. 12-22 csomós északi és nyugati szelekben gyakorolhattunk kisebb és nagyobb hullámok között.

A futamokra igen komoly létszámú (ILCA 4, 25 hajó, ILCA 6, 15 hajó) és kifejezetten nívós mezőny jön össze. Még két nap edzés és két nap verseny van hátra a programból, ami az előrejelzések alapján hasonlóan remek körülmények között fog zajlani. A verseny programot a hétvégére az öbölbe megérkező elég nagy vasdarab átírta. Itt olvashattok róla: USS George H. W. Bush (CVN–77) – Wikipédia (wikipedia.org). A verseny ugyan elmaradt, de helyette szinte az egész mezőny edzőfutamokat tartott. Így ebben a két napban sem szomorkodtunk.

 

Ennek az edzőtábornak a másik nagy előnye az volt, hogy a görög élversenyzőkkel mehettünk egy héten keresztül. Ők mindkét ILCA osztályban a nemzetközi mezőny közvetlen elejéhez tartoznak, így testközelből láthattuk és érezhettük, hogy miben van lemaradásunk és mit kell fejlesztenünk. Az erős szeles napok után elég megviselt állapotban vannak a srácok kezei. Remélem ez nem akadályozza meg Őket az iskolai feladataik ellátásában!

Összegezve, nem is kezdhettük volna jobban az évet. Köszönet az athéni klubnak a vendégszeretetért, amivel fogadtak bennünket, és természetesen Alexisnek és Nikosnak a két edzőnek akik folyamatos munkával látták el a fiatalokat!