fbpx

ILCA csapatunk mozgalmas hónapon van túl – Csomesz beszámolója

Az elmúlt hónapban nagyon mozgalmas és eredményes időszakot élt a BYC ILCA csapata.
Az ILCA 6 osztály Európa Bajnokságán résztvevő fiataljaink parádésan szerepeltek a kontinens viadalon. Nagy Bendegúz 19. helyezést, míg Sigmond Soma 25. helyezést szerzett, a 284 főt számláló mezőnyben. Vida Róza 35. pozícióban zárt a 110 fős mezőnyben. Ez az utóbbi évek óta messze legsikeresebb EB szereplése.

Eközben hazai vizeken az MVM Flottabajnokságán versenyeztek fiataljaink.
Az Európa Bajnoksáról két versenyzőnk egyből a Hágában megrendezésre kerülő Youth Worlds Világbajnokságra utazott. Ez egy olimpiai rendszerben lebonyolításra kerülő verseny a 18 év alatti fiatalok részére.
Itt Sigmond Soma remek vitorlázással a 14. helyen zárta a versenyt 61 ország indulója közül. Ez ismét egy kiemelkedő eredmény! Vida Róza a 31. helyen fejezte be a versenyt 56 nemzet versenyzője között.

Innen hazatérve sem pihenhettek versenyzőink, mert egy ranglista verseny várt rájuk Tihanyban!
Ha röviden kellene jellemezni a versenyt akkor csak annyit írnék, rengeteg vontázás egy-két futamért. A rendezőség megküzdött az elemekkel, vagyis a szél hiányával. Mindent megpróbáltak, az adódó lehetőségekre azonnal reagálva. Ebben a 3 napban nem volt több az ILCA 7 osztálynak kettő míg a többieknek egy futam. Ebben kellett a legjobbját hoznia mindenkinek. BYC-es csapatunknak ez sikerült is.

ILCA 7 osztályban Szokody Olivér állhatott a dobogó legmagasabb fokára, míg Kertész Ágoston azonos pontszámmal lett a harmadik. Varga Dana a 4 helyen zárta ezt a versenyt.

ILCA 6 osztályban összetettben két fiatalunk állhatott a dobogóra. Sigmond Soma 2., míg Vida Róza a 3. helyet szerzete meg. Róza a lányok mezőnyében diadalmaskodott. U17 osztályban Szinessy Barni szerzett dobogós helyezést.

 

ILCA 4 osztályban szerény szélviszonyok között zajló futam végén Demjén Olivér nyakába akasztották az arany érmet, Lackó Dávid pedig a harmadik helyezettnek járó éremmel térhetett haza. A lányoknál Zombor Zóra meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a női mezőnyt.

EREDMÉNYEK

Egy remek eredményeket hozó, gyenge szeles versenyt (futamot) hozó versenyen vagyunk túl. Most jár egy kis pihenő a fiataloknak és folytatódik a felkészülés a bajnokságra!