fbpx

ILCA Európa Kupa, Riva del Garda – Csomesz beszámolója

Hét BYC-es fiatal az Agárdon megrendezett ranglista verseny után összepakolt és elindult a Garda tóra az év legnépesebb mezőnyét felvonultató ILCA EC versenyére. Két nap edzés után (remek déli szélben) csütörtökön és pénteken négy selejtező futamot sikerült megrendezni. Mindkét nap déli szélben 13 órakor rajtolt a két pálya mezőnye. Ez nem kevesebb mint 670 ILCA hajót jelentett!

  • 89 ILCA 7
  • 310 ILCA 6, 4 csoport
  • 271 ILCA 4, 4 csoport

ILCA 4 osztályban három versenyzőnk küzdött a minél jobb helyezésekért. Lackó Sára négy futam után az előkelő 30. helyen áll, a lányok versenyében pedig a harmadik. Ezzel a helyezéssel az arany csoportban folytathatta a versenyt. Zombor Zóra a 78. helyről várta a folytatást az arany csoportban. Kókai Vilmos a 120. helyről kezdte meg az ezüst csoportos szereplését.

 

ILCA 6 osztályban Sigmond Soma parádés szerepléssel a 15. helyen zárta a selejtező futamokat. 6 pontra a top 10-től és 13 pontra a dobogótól! Demjén Olivér remek hajrával a 67. helyen jutott be az arany csoportba. Lackó Dávid az első napon szerepelt sikeresebben. A 77. helyezéssel pont lemaradt az arany csoportról. Borbíró Gábor nagyot javított az első napi eredményéhez képest és a 158. helyen zárta a selejtező futamokat. Ő a bronz csoportban folytatja a versenyt.

 

A harmadik napon már a final futamokkal folytatódott a verseny a Garda tavon. 12.30-kor volt rajt. Az időjárás pedig egy kissé felhős, borús volt. Ennek következtében nem is a megszokott szél fújt a tavon.  A „B” pályán 170-200 fok között változott az iránya és az ereje sem volt stabil. Az „A” pálya még rosszabb viszonyok között versenyzett.

Az arany csoportban versenyző fiataljaink nem igazán érezték  ezen a napon a változások ütemét. Nem tudták megismételni az eddigi remek futam eredményeiket. Soma, Oivér, Sasi, Zóra is hátrébb csúszott a mezőnyben. Dávid az első futam után egy sokkal sikeresebbet ment a másodikban. Ezzel a csoportja 5. helyén tartózkodik.

Gábornak is volt egy gyengébb és egy jó futama. Ő a bronz csoport 5. helyét foglalja el. Vilmos az első futamban remek 10. helyen futott be. A második futamban a változatos viszonyok között nem sikerült hasonló eredményt elérnie. Az ILCA 4 ezüst csoport 15. helyén zárta a napot. Az utolsó napra két futamot terveznek, van esély a javításra!

A nyolc tervezett futamból hetet sikerült megrendezni a Garda tavon véget ért ILCA EC versenyen. Az első két napon tipikus Gardai időjárásban zajlottak a futamok, a másik két napon viszont nem tudott igazán kialakulni a délies szél. Nagyon változatos erővel és iránnyal fújt mindkét pályán. A verseny második felében 4 fiatalunk versenyzett az arany csoportokban. Lackó Sára ILCA 4 osztályban a 69., míg Zombor Zóra a 88. helyen végzett a 270 hajót számláló mezőnyben. Sigmond Soma 26., Demjén Olivér a 74. pozícióban zárta a versenyt 220. indulóból. Az ezüst csoportban ILCA 4 osztályban Kókai Vilmos a 13. helyen fejezte be a versenyt. ILCA 6 osztályban Lackó Dávid a 4. helyig jött fel a csoportjában. ILCA 6 osztályban Borbíró Gábor a bronz csoport 7. pozíciójában fejezte be a versenyt.

Nagyon népes és erős mezőny gyűlt össze erre a versenyre Garda tavon. Komoly szintfelérést jelentett a fiataloknak közelgő világ versenyek előtt.

Gratulálok a csapatnak a héten nyújtott teljesítményéhez!

EREDMÉNYEK