fbpx

ILCA Youth Easter Meeting Malcesine – Csomesz beszámolója

ILCA 6 csapatunk két remek edzés nap után kezdte meg a négy napos versenyt Malcesinében. 21 nemzet 180 hajója sorakozott fel a rajtvonalon az első napon.

Sajnos csapatunkban Szinessy Barni betegség miatt nem tudott ezen a napon részt venni, és Lackó Dávid is csak egy futamot teljesített, mert belázasodott.

16-20 csomós déli szélben vitorláztak 3 futamot a versenyzők. Kettő volt a kiírásban, de nagyon lelkes volt a rendezőség és túlóráztatta a versenyzőket az elég zord körülmények ellenére is (napsütés, de 8-10 fokos levegő és metszően hideg szél).

Sigmond Soma remekül kezdett 5. helyen zárta az első futamot. Majd 14., és 12. helyen ért célba. Ezzel a 17. helyen állt az első napon.

Demjén Olivér remek vitorlázással 28, 24, 46 helyeken zárta a futamokat. Az Ő fizikai paraméterei nem ebben a széltartományban teszik lehetővé a kiugró eredmények elérését. 64, helyről ta az első napon a folytatást.

Borbíró Gábornak fiatal versenyzőként a tapasztalat szerzés a fő feladat az ilyen szintű versenyeken. Ennek tükrében az első két futamban jó teljesítményt nyújtott (66, 65). A harmadikban már nem tudott rajthoz állni.

Lackó Dávid már a vízre menetelkor is érezte hogy nincs top formában. Egy futam teljesítése után ki is vitorlázott a partra, sajnos belázasodott.

Szinessy Barni már jobban van és a második napon Ő is bekapcsolódik a versenybe.

A második napon egy kicsit gyengébb szélben ismét 3 futam került megrendezésre. 12-15 csomós dél-nyugati szélben ment le az első két futam. A harmadikban erősödött egy kissé a szél.

Sajnos a betegség hullám miatt Dávid ezen a napon nem tudott versenyezni. Gábor is csak az első, míg Barni az első két futamban teljesítette a távot.

A két egészséges versenyzőnk közül Soma az első futam „gyengébb”  (14. hely) kezdése után ráérzett a rajtokra, és az 5. és 6. futamban is remekelve a 3. és 2. helyen ért célba. Ezzel az összetett 8 helyéról várja a folytatást.

Olivér is elrontotta az első rajtját, és csak a rossz oldalra tudott kibontakozni. Emiatt neki is gyengébbre sikerült ez a futam. A másodikban remek rajt után kihasználva erősségeit 13. helyen ért célba. A 6. futamban sajnos korai rajtos volt. Ő a 65. helyen zárta ezt a napot.

Barni a betegség után lábadozva két futamot tudott teljesíteni. Egy remek első futam 29. hely, után rohamosan csökkenő energiával egy 49. helyezést tudott megszerezni. A harmadik futamon már nem indult.

Gábor az első futamban korai rajtos volt, a többi futamon pedig már nem tudott elindulni.

A csapat a betegségtől megcsappant létszámmal is remek eredményeket hoz.

Versenyzőink nagyon színes egyéniségek. Ezt látva a rendezőség a kedves kis nevezési ajándékkal szolgált a fiataloknak. 😊

A harmadik napon csak két versenyzőnk tudott rajthoz állni. 13-15 csomós dél-nyugati szélben ezen a napon csak 2 futamot tartott a rendezőség. Mindkét fiatalunk remekelt ezekben a futamokban. Remekül rajtoltak, és jól használták ki a lehetőségeiket. Külön öröm, hogy a bőszelekben nagyon jó teljesítményt nyújtva jöttek fel a mezőnyben. Soma 3., 11. helyezéssel az összetett 9. helyén állt az utolsó nap előtt. Olivér pedig a két 10. helyet szerezve a 46. pozícióból várta a folytatást.

4 nap után 10 futammal ért véget a Malcesinében megrendezett Easter regatta az ILCA osztályoknak. Több mint 20 nemzet 360 versenyzője vett részt a megmérettetésen. 180 ILCA 4, és 180 ILCA 6 osztályban. Kis BYC-es különítményünknek felemásra sikeredett a verseny! 3 versenyzőnk betegség miatt csak pár futamon tudott részt venni. Sigmond Soma és Demjén Olivér vitorlázta végig mind a 10 futamon. Soma a futamok felén a top 5-ben végzett. Ezzel az összetett 7. helyen végzett.

Olivér sokat küzdött az erősebb szelekben a sebesség hátrányával. Ennek ellenére remek vitorlázást mutatott a verseny alatt. Az 51. helyen zárta a versenyt. Remek 10 futamot tudtunk vitorlázni komoly, erős mezőnyben. Amit szerettünk volna gyakorolni és elérni azt meg is kaptuk ettől a versenytől.

Sajnálom, hogy a csapat nagyobb része nem tudott érdemben profitálni ebből a programból. Jobbulást nekik! Remélem hamarosan teljesen felépülve ismét a vízen lesznek.

EREDMÉNYEK