fbpx

Ilyen volt a Rooster Asso99 Nyílt Országos Bajnokság

2022. július 21-24. között rendezte klubunk az idei évi Asso99 Magyar Bajnokságot. A bajnokság nevezési ajándékait a Balatonfüredi Yach Club biztosította a résztvevők számára, az értékes pódium ajándékokat pedig a Rooster Sailing Ltd., Tigris Bisztró és Reggeliző valamint a Fehérvári Optika támogatja versenyünket.

A négynapos versenyen tíz tervezett futamból nyolcat tudott megrendezni a Rauschenberger Miklós által vezetett rendezői gárda. A júliusi időpont a várható szélmentességet és kánikulát jelezte, az első napon nem tudtak futamot rendezni. A második napon délelőtt egy késő délutántól a naplementéig pedig három futam került levitorlázásra, így a második napon már érvényes bajnoksággal térhettek pihenőre a versenyzők. A harmadik és negyedik napon két-két futamot tudtak megrendezni, a szűk időablakban, amelyet az időjárás okozta. Miki mindig újabb és újabb arcokkal találkozik a pályatűzők között. Az előszűrés a BYC-ben kiváló, hiszen a minden csapattag a problémák megoldására pontosított tette hozzá Miki.

Gyapjas Balázs a Proligy kormányosa elmondta, hogy a verseny előtti edzések nem sikerültek nekik a júliusi szélhiány miatt, így a One Design Trophyk-on kívül egy napot tudtak vitorlázni. A többi napot szereléssel töltötték. A verseny kezdetekor tudták, hogy kis szélben tudnak jobban teljesíteni, a súlyuk nem a legalkalmasabb az erős szélre.

A Fantomasso hajóval pontegyenlőségben végeztek, Balázs kiemelte, hogy végig kiélezett volt a verseny, Olcsiékkal. Hozzátette, hogy a hibák és a sikerek is azonosak voltak. Természetesen mindenki mással is versenyeztek, hiszen az Asso99 Magyar Bajnokság az egyik legkiélezettebb mezőny, szívesen ajánlja minden vitorlázónak, hogy egyszer próbálja ki.

Örülünk, hogy ismét egy ilyen rangos versenynek adhattunk otthont, reméljük az augusztus 13-14. között rendezendő Füred Kupa ODT-n újra találkozhatunk az osztállyal!

EREDMÉNYEK 

Fotó: Szántó Áron/BYC