fbpx

IMG Solution Kupa Balatonmáriafürdő – Tósoky Zsófi beszámolója

Június 23-25 között Balatonmáriafürdőn került megrendezésre az idei második ranglistaversenyünk, az IMG Solution Kupa, a BMF VSE bázisán. 21 RS Feva szállt vízre a Balaton nyugati medencéjében, Molnár Csaba versenyrendező vezetésével.

A verseny helyszínére június 19-én érkeztünk, így volt lehetőségünk a többi egyesülettel a verseny előtt közösen edzeni, ami rendkívül hasznosnak bizonyult. Az edző napokra a gyenge szél volt jellemző, azonban hétvégi versenyünkre az időjárás az ellenkező arcát mutatta.

Pénteken, a megnyitót követően a tervezett 4 futamból 4 került megrendezésre. Az északi 20 csomós alapszél és a 25 csomós ráfújások megnehezítették a versenyzők dolgát, mind technikai, mind hajókezelés szempontjából. Ennek eredményei az utolsó futamban is megmutatkoznak, a versenyzők fáradtsága és a szél erőssége a mezőnyben jó pár betűt produkált. Büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen fárasztó körülmények között is kitartóan helytálltak.

Szombaton, a második versenynapon az erős, 24-28 csomós szél miatt a napot halasztással kezdtük, majd 15 óra környékén a kicsit gyengébb, 18-22 csomós északi szélben két korrekt futamot tudtak teljesíteni a versenyzők.

Vasárnap a forgolódó észak – északkeleti 5-8 csomós szél precíz odafigyelést és fegyelmezett taktikai döntéseket igényelt. A második futamra fokozatosan gyengült, végül a leálló szél az utolsó futamban pályarövidítést eredményezett.

Pelsőczi Rudolf – Kalocsai Benedek: Összetett 11. helyen végeztek. Rudi eredeti párja helyett most Benivel állt rajtvonalhoz, koncentráció készségére ez rendkívül jó hatással volt. A nehéz, erős szeles futamok ellenére szép eredményeket hoztak, többször a top 5-ben értek fel a kreutz bójához, azonban a megszerzett pozíció megtartásában, illetve a hajó – hajó elleni csatákban sokat kell még fejlődniük. A második napon elpattant a fokvitorlájukat tartó kötél, ez kihatással volt aznapi további teljesítményükre is.

Mohl Anna – Kalocsai Rajmund: Az időjárási viszonyok most nem kedveztek nekik, erős szélben több tapasztalat szerzésre van szükségük. Annának ez a második versenye kormányosként, a nagy mezőnyben való megfelelő rajtolás továbbra is gondot okoz neki. Hajóvezetése az erős szél ellenére egyre magabiztosabb volt, ha a rajtjaikon és csapatmunkájukon tudnak változtatni, ígéretes eredményeket érhetnek el közösen. A versenyt a 19. helyen zárták.

Gratulálok a csapatomnak, hogy a nehéz körülmények ellenére higgadtak tudtak maradni, a jókedvükből nem volt hiány és rendkívüli csapatszellemről tettek bizonyságot! Köszönjük a BMF VSE-nek a családias légkört, illetve a futamok utáni közös vacsorákat.

Találkozunk az EB-n, Hajrá BYC!