fbpx

ISAF kvalifikációs VB – Santander – 1. napi eredmények

santanderA Laser Radial Női és a Laser Standard osztály első futamaival kezdetét vette az ISAF Világbajnokság a spanyolországi Santanderben az Atlanti-óceánon. Ez az első kvalifikációs lehetőség a 2016-os Riói Olimpiára. Az olimpiai kvóták fele talál gazdára a következő két hétben. (A hajóosztályokra bontott kvalifikációs táblázat megtalálható a mellékletben.)

A női Laser Radiál osztályban nincs magyar induló. Érdi Mári edzője Eszes Tamás betegsége miatt visszalépett. Neki – lévén 16 éves – még nem kiemelt célja a Riói Olimpia.

Laser Standard osztályban Tomai Balázs és Vadnai Benjamin képviseli Magyarországot.

Rekordszámú mezőny, 76 nemzet 146 versenyzője törekszik az olimpiai kvalifikációra. Három csoportban négy selejtezőfutamot vitorláznak. Ezután az összetett eredmények elapján osztják Arany, Ezüst és Bronz csoportra a flottát, és további hat futamra kerül sor, majd a legjobb tíz egy Medal Race-en, Éremfutamon dönti el a végső sorrendet. Tehát az olimpiai belépőhöz elsősorban az Arany csoportba kellene bejutnia Pufinak és Benjinek.

GYenge 5-7 csomós szélben vitorlázták az első két futamot Santanderben. Tomai Balázs jól kezdett csoportjában. Tizedikként ért célba az első futamon, de azután 32. lett a másodikban, így jelenleg a 60. összetettben.

Vadnai Benjamin 29. és 24. helyeivel a 81.

Eredmények:http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php?rgtaid=13866&evntid=31436&view=fleetevent#results__13866

Videóösszefoglaló az első apról a You Tube-on: https://www.youtube.com/watch?v=giRQpuK48YY&feature=em-subs_digest

Forrás: Hunsail