fbpx

ISAF Mid-Year Congress Balatonalmádiban-Vadnai Benji elismerése

Benji oklevélISAF Mid-Year Congress, 2010. május 6-9. Balatonalmádi

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) 2010. május 6-9. között Balatonalmádiban, a Ramada Hotel & Resort Lake Balaton szállodában rendezte meg Rendes Évközi Kongresszusát.

A résztvevők között üdvözölhettük a Nemzetközi Szövetség tisztségviselőit, köztük Konstantin ex görög királyt, valamint természetesen Goran Petersson elnök urat is. A kongresszuson több fontos téma is terítékre került. A legfontosabb a közép-és hosszútávú olimpiai stratégia, valamint az ez év novemberében jóváhagyandó alapszabály (alkotmány) módosítás előkészítése volt. A tagok emellett elfogadták két új ország Botswana és Mozambik felvételét is a Nemzetközi Szövetségbe.

Szombaton este a Magyar Vitorlás Szövetség gálavacsorát rendezett az ISAF kongresszuson résztvevő külföldi tisztségviselők részére. Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Bóka István Balatonfüred város polgármestere, Keszey János Balatonalmádi polgármestere, Kovács Árpád korábbi ÁSZ elnök, Gyenesei István korábbi Önkormányzati Miniszter, Ottmar Michl úr, az UNIQA elnök-vezérigazgatója, valamint Straub Elek, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke is. Goran Petersson oklevelet adott át Vadnai Benjáminnak, aki optimist európa-bajnoki ezüstérmet szerzett 2009-ben, valamint az Év Vitorlázója lett tavaly. Az ISAF elnöke gratulált a magyar vitorlázónak, és kiemelte, hogy fontos példaképe lehet a következő generációnak, valamint erőt adhat mindenkinek a kimagasló eredmény eléréséhez. Konstantin görög király személyesen gratulált Benjinek, és egy jövőbeli olimpiai győzelem reményében búcsúzott el tőle.

(forrás MVSZ)