fbpx

Iskolaprogram – vitorlázás

Vitorlázás alapszintű ismeretek oktatása

Vitorlás Szakkör kezdők részére

Balatonfüred Általános iskolás tanulói részére

Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatonfüredi Yacht Club közös szervezésében Vitorlás Szakköri foglalkozásokat indít a város általános iskolás tanulói részére a 2023/2024 tanévben.

Jelentkezési feltételek:

  • 8-10 éves, II. – III. osztályos gyermekek jelentkezését várjuk;
  • vízbiztos úszás tudás;
  • az életkornak megfelelő értelmi és fizikai képességek;
  • a tanuló osztályfőnökének támogatása/engedélye;
  • a szülő írásos igazolása a gyermek vitorlás szakköri alkalmasságára;
  • a jelentkezéssel egyidejű tanfolyami díj (20.000 Ft/hó) befizetése.

Az oktatás rendje:

Őszi időszak: 2023. október 2-november 10.

Az edzések hétfőn és szerdán 15:00-18:00 óra között kerülnek lebonyolításra a vízi foglalkozások, az elméleti oktatás és kondicionáló edzések keretében. A napi foglalkozások az aktuális szélviszonyoknak megfelelően alakulnak.

Téli időszak: 2023. november 13-2024. március 24.

Hetente 2 x 1,5 óra uszoda, vagy tornatermi edzés, és elméleti foglalkozás, majd január-február hónapokban kedvező időjárás esetén síoktatás a Balatonfüred Forráspark műanyag sípályáján, vagy az Eplény sícentrumban (utazás, síbérlet külön térítés).

Tavaszi időszak: 2024. április 2-június 15. között. Az oktatás rendje az őszi időszak programja szerint folytatódik: hetente 2 x 3 óra vízi foglalkozás: hétfő, szerda, 15:00-18:00 A szakkör oktatási programjában 1 évig vehetnek részt a gyerekek, utána a folytatási lehetőség a BYC ifjúsági versenyzői csapataiban, vagy a BYC által szervezett nyári táborokban lehetséges.

Nyári időszak: 2024. június 16-tól a szakköri foglalkozások a nyári szünet alatt szünetelnek, az érdeklődő gyerekek csatlakozhatnak a BYC programjaihoz.

Ez alatt az időszak alatt az Iskola program edzései szünetelnek! Azok a  gyerekek, akik kiválasztásra kerültek a BYC versenyzői csapatába, azok a versenyzői programnak megfelelően edzéseken, edzőtáborokon vesznek részt a nyári időszakban. A többiek csatlakozhatnak a BYC Nyári táboraihoz, amelynek programja majd a következő honlapon lesz elérhető 2024. januárjától (https://byc.hu/gyerektabor).

Gyerekek szállítása a vízi edzésekre:

A hétfő, szerdai edzésekre a gyerekeket 14:45 órától az iskolákból a foglalkozásokat vezető edző/pedagógus szedi össze és szállítja a BYC- be, majd a szülők a foglalkozások végén 18:00 órakor vihetik el gyermekeiket a Balatonfüredi Yacht Club-ból.

A gyermekek részére mentőmellényt, hajókat, és a biztonságos oktatáshoz szükséges eszközöket, valamint a szakmai munkát és a pedagógiai felügyeletet adó szakembereket biztosítjuk.

A vízi oktatás helyszíne: Balatonfüredi Yacht Club (BYC) 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u 2.

A szakköri program vezetője: Sigmond András vitorlás mesteredző, testnevelő tanár, akinek munkáját a BYC állományában dolgozó osztály edzők (Optimist, ILCA) segítik.

Az oktatás 2023. október 2-től indul.

Jelentkezés és érdeklődés:

A Balatonfüredi Yacht Club honlapjáról (https://byc.hu/iskolaprogram/) letölthető vagy a gyermekek osztályfőnökétől kapható jelentkezési lap kitöltésével lehetséges, 2023. szeptember 29-ig.

Érdeklődni, és jelentkezni lehet:

Horváth Eszter – BYC irodavezető

Elérhetőség: +36 70 940 8400 // horvath.eszter@byc.hu

Sigmond András – foglalkozásokat vezető szakvezető

Elérhetőség: +36 70 779 8400 // gibasailing@gmail.com

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

JELENTKEZÉS