fbpx

Ismét Vadnai Benjié a Majthényi Zsombor Vándordíj

_originalAz előző évhez hasonlóan 2012-ben is Vadnai Benjaminnak ítélte a magyar vitorlás sport edzőinek többsége a legeredményesebb ifjúsági versenyzőnek járó Majthényi Zsombor Vándordíjat.

A Lovas András által 2006-ban alapított, évenként szakmai testület által megítélt díj Majthényi Zsombor vitorlás edző emékének tisztelegve viseli az ifjúsági vitorlás sport elkötelezett hívének nevét, s tünteti ki a szezon legeredményesebb ifjúsági versenyzőjét.

Benji számára immáron negyedik alkalommal ítélték oda az edzők a díjat, mellyel a versenyző munkáját és versenyzését támogatva pénzíjutalom is jár, melynek összege minden évben az önkéntes felajánlások mértékétől függ. A magánszemélyek által tett felajánlások koordinálását évek óta Lovas András végzi töretlen lelkesedéssel.

Anno, 2006-ban, a vándordíj alapításának évében szintén Benji bizonyult legeredményesebbnek, így ő nyitotta a sort, s 2012-ben immáron negyedszer nyerhette el a legeredményesebb ifjúsági versenyzőnek járó nemes címet, melyet idén az év legeredményesebb vitorlás versenyzőjének járó díjjal is gazdagított. Vadnai Benji 2012-ben a vitorlássport történetében első ízben szerzett világbajnoki címet az argentínai Buenos Airesben Laser 4.7 hajóosztályban számos Magyar Bajnoki címe és Európa-bajnoki aranyérme mellé.

A Majthényi Zsombor Vándordíj elnyerésére, azaz az év legeredményesebb ifjúsági versenyzőjének járó címre 2012-ben Virág Flóra és Vadnai Jonatán Laser 4.7 versenyző, az optimistes Wolf Szabolcs, valamint Borsos Gergő – Simó Márton kettős szállt versenybe Benjivel.

A díj átadására általában az éves ranglista díjkiosztó ünnepségen kerül sor, melyre idén a hagyományoktól eltérően februárban került sor, amikoris Benji Máltán edzőtáborozott, így a díját és az ezzel járó jutalmat későbbi időpontban veheti át.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazon személyeknek, akik anyagi és erkölcsi támogatásukkal segítik a Majthényi Zsombor Vándordíj fennállását, – melynek elnyeréséért még remélhetően hosszú éveken keresztül küzdhetnek a fiatalok – s segíti, s jutalmazza tehetséges versenyzőink előrejutását.

Forrás: Eszes Bernadett