fbpx

JEANNEAU- EastCraft nagydíj – Horváth Boldizsár emlékverseny 2010

_F8K0042_0.previewA Principessa 54 perc alatt, torony magasan verte a mezőnyt a Balatonfüredi Yacht Club által megrendezésre került Jeanneau-EASTCRAFT Nagydíj – Horváth Boldizsár emlékversenyen, amely a Kékszalag előtti utolsó nagyhajós túraverseny. A verseny névadó támogatója a JEANNEAU mellett 2010-től az EastCraft Kft. Az EastCraft Kft. 2009-ben indult, hogy a Balatonon életre keltse a minőségi vitorláshajó charter és víziturizmust, színvonalas JEANNEAU bérhajóival és szolgáltatásaival. A BYC hagyományos regattáján Horváth Boldizsár balatonfüredi orvos – aki térítésmentesen gyógyította kora vitorlázóit – emlékét is ápolja a verseny megrendezésével, amely több mint 30 éves múltra tekint vissza.

 

Friss, közepes erősségű, É-Ny-i szélben indították a mezőnyt vasárnap reggel, 62 nevezett hajóval és rajtuk közel 300 indulóval. A túraversenyen a Palóznak-Tihany-Hajógyári öböl távot kellett teljesíteni mely a frissülő szélben viszonylag gyorsan sikerült az induló hajóosztályoknak. A versenyt végül egyértelműen a Principessa nyerte.

A díjkiosztó jó hangulatban telt. Hajóosztályonként és abszolútban is díjazták versenyzőket. A támogatók jóvoltából értékes Jeanneau és EastCaft ajándékokkal lepték meg a győzteseket.

 

S.D.

 

Abszolut végeredmény.

Hajóosztályonkénti végeredmény.