fbpx

JEANNEAU – EASTCRAFT Nagydíj– Horváth Boldizsár emlékverseny beharangozó

HB_2009_2.previewAz utolsó megmérettetés a 42. KÉKSZALAG előtt

2010. június 27.

A Balatonfüredi Yacht Club 2010. június 27-én rendezi meg Balatonfüreden a Jeanneau -EASTCRAFT Nagydíj-Horváth Boldizsár emlékversenyt, amely a Kékszalag előtti utolsó nagyhajós túraverseny. A verseny névadó támogatója a JEANNEAU mellett 2010-től az EastCraft Kft. Az EastCraft Kft. 2009-ben indult, hogy a Balatonon életre keltse a minőségi vitorláshajó chartert és víziturizmust, színvonalas JEANNEAU bérhajóival és szolgáltatásaival. A BYC hagyományos regattáján Horváth Boldizsár balatonfüredi orvos – aki térítésmentesen gyógyította kora vitorlázóit – emlékét is ápolja a verseny megrendezésével, amely több mint 30 éves múltra tekint vissza. A tókerülő főpróbáján várhatóan több mint 100 hajó áll rajthoz.

23 osztály, több mint 100 egysége rajthoz állását várjuk vasárnap reggel 09.50-kor a Balatonfüred előtti vízterületen. A túraversenyen elsőként a Paloznaknál, Tihanynál, a Hajógyári öbölben elhelyezett pályajeleket kell érinteni, végül a Balatonfüredi móló előtt kihelyezett célvonalon kell áthaladniuk a versenyzőknek. Az előrejelzések szerint idén is jó szél várható, így jó esély van arra, hogy rekord időeredmény szülessen. A győztesek értékes díjakat és a BYC egyedi készítésű érmeit vehetik át.

A rendező Balatonfüredi Yacht Clubról:

Európa egyik legrégebbi vitorlás klubját a Balatonfüredi Yacht Clubot 1867-ben alapították. A klub megalakulás óta nagy hangsúly fektet a versenyzésre, kiemelten foglalkozik az utánpótlás neveléssel, a tagok döntő része jelenleg is aktív versenyző. A klub 15. éve folyamatosan a legeredményesebb hazai vitorlás egyesület. A pontszerző helyek több mint felét az ifjúsági sportolók szerzik. A 2012-es olimpiára egy nagyon határozott és komoly program kezdődött el. Négy hajóosztályban sikeres és a sport iránt elkötelezett, tehetséges fiatalok kezdték meg a felkészülést. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.

Sajtó információ:

Solymos Dóra
E-mail: solymos.dora@byc.hu
Mobil: 06 70 6263658
www.byc.hu