fbpx

Jóhajó Nagydíj, Kővári Károly emlékverseny beharangozó

JÓHAJÓ Nagydíj – Kővári Károly emlékverseny az olimpiai hajóosztályoknak

2010. június 11-13.

A Balatonfüredi Yacht Club 2010. június 11.-13. között rendezi meg Balatonfüreden a JÓHAJÓ Nagydíj – Kővári Károly emlékversenyt. Az 1912-ben alapított, és azóta megszűnt BKV Előre SC hagyományait őrizve, a BYC immáron harmadik alkalommal ad otthont az olimpiai hajóosztályoknak szóló viadalnak.

A BYC évadnyitó versenyén nyolc hajóosztály magyar ifjúsági és felnőtt versenyzői szállnak hajóba. Itt lesznek a Finn, a 470, Laser, Laser Radial valamint a 49er, a Katamarán, a Repülő Hollandi és a Csillaghajó osztályok hazai legjobbjai. Várhatóan közel 120 versenyző méretteti majd meg magát a háromnapos regattán. A pályaversenyt a két leggyorsabb egységnek a 49er és a Katamarán hajóknak 10, a többi osztálynak 8 futamra írták ki a rendezők. Az első futam figyelmeztető jelzése, június 11-én 10.55 óra, további futamokat ráindítással indítják.
A JÓHAJÓ Nagydíj – Kővári Károly emlékverseny több hajóosztályban egyben ranglista és válogató verseny is a nemzetközi versenyekre, ezért komoly küzdelmekre számíthatunk.
Örvendetes, hogy a JÓHAJÓ Vitorlásbolt, amely a minőségi versenyvitorlázás kiszolgálására szakosodott, ebben a nehéz időszakban továbbra is támogatja ezt a rangos versenyt.

A rendező Balatonfüredi Yacht Clubról:
Magyar főurak egy csoportja 1867. március 16-án megalapította Balaton-Füredi Yacht Egylet néven hazánk első vitorlás klubját. A klub elnöke gróf Batthány Ödön lett, aki Angliában vitorlázott és versenyeket is nyert. Az egyesület ma fiatal edzőket foglalkoztat, akiket folyamatosan segít a szakmai továbbképzésben. A  BYC utánpótlás nevelése országosan a legjobban között van, versenyzői kimagasló eredményeket érnek el külföldön is. Az egyesület komoly sportdiplomáciai tevékenységet fejt ki hazai és nemzetközi szinten. A BYC az egyik legeredményesebb vitorlás klub Magyarországon, tizenöt éve folyamatosan vezeti az egyesületi ranglistát. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.

Sajtónformáció:

Solymos Dóra

E-mail: solymos.dora@byc.hu
Mobil: 06 70 6263658
www.byc.hu