fbpx

Jól szerepeltünk a Kereked Kupán

A pünkösdi hétvégén versenyzőink a csopaki Kereked Ifjúsági Kupán vettek részt. Optimist A, B, Laseresek és a 29er csapat is megmérette magát. Edzőink összefoglalták a tapasztalatokat:

Szalontai Bence beszámolója az Optimistes eredményekről:

Kevés kérdés maradt már csak nyitva számunkra, így kicsit felszabadultabban, úgy mond tét nélkül vághattunk neki a versenynek. Chiarának kellet bebiztosítania a helyét az EB csapatban, valamint Bányai Attila küzdött még a VB-n való indulásért. Korábban már eldőlt, hogy Bendegúz megnyerte a válogatót és sajnos az is, hogy rajtuk kívül más már nem kerülhet be tőlünk az utazó csapatokba.

Egy újabb, igazi kis szeles versenyt teljesítettünk, a szél nem nagyon ment 6-7 csomó fölé, de inkább a 3-6 csomós tartományban mozgott végig a hétvégén. Farkas Péter személyében nagyon jó versenyvezetőt kaptunk és a gyenge szél ellenére jó, korrekt futamokat rendezett nekünk csapatával.

Két csoportban vitorlázott a 111 magyar OP-s, így könnyebb volt rajtolni, de a hibákért duplán kellett fizetni. A szélhiány miatt nem sikerült döntő futamokat rendezni, így 6 selejtező alapján hirdettek a végén győztest. Bende vitorlázott a legeredményesebben a csapatból, 5. helyen végzett összesítésben. Jó sebessége volt a kis szélben is. Soma 12. lett, végig az élmezőnyben vitorlázva. Bányai Attila 14. helyen végzett, de nagy ellenfelének nem sikerült dobogóra állnia, így ő utazhat a VB-re.
Dávidot és Budát a stabil futameredmények jellemezték. Chiara nagyot küzdve megőrizte pontelőnyét a válogatóban és nagy mosollyal az arcán utazhat Hollandiába az EB-re.

Hanna, Miska és Olivér most nem találták a fonalat, nekik nem nagyon feküdt a kis szél, kicsit hektikusak lettek a futameredményeik, a két csoport miatt ez most sokat számított.

Összességében elértük a hétvégére kitűzött célokat, Chiara utazik az EB-re, Bendegúz és Bányai Attila pedig Ciprusra a VB-re!


Csomesz beszámolója Laseres szemszögből:

Az idei év második ranglista versenyét rendezték a pünkösdi hétvégén Csopakon. Az agárdi verseny után nagy reményekkel és elvárásokkal vágtunk neki a versenynek.

7 egységünk indult a 27 hajót felvonultató 4.7 mezőnyben. Radiálosaink 5 fővel vettek részt a versenyen. A három nap alatt lebonyolított futamok száma ( 4.7 : 5 futam, radial: 7 futam) több volt, mint a futamok alatt mérhető szélerő nagysága csomóban.

A nem igazán ideális körülmények ellenére a 4.7 csapat ismét remek teljesítményt nyújtott. Vida Róza abszolút sorrendben a második helyen végzett, emellett a lányok között és az U16 kategóriában is diadalmaskodott. Novák Dorka az agárdi siker után a Balatonon is bizonyított. Abszolút 3. hely, lányok között és az U16 kategóriában 2. hely.

Sellei Bence a begyűjtött BFD ellenére is az előkelő 7.helyen fejezte be a versenyt. Karina eredménye volt csalódás számunkra. Mindent megtett a sikerért, de ezen a versenyen semmi nem jött össze. A jó pozíciói egy pillanat alatt tova szálltak egy-egy szélforduló vagy szélcsík miatt.

Fehér Zsombi és Schultz Dani sem találta ennek a szélnek az ellenszerét, így ők is a tudásuk alatt teljesítettek. Szűcs Péter is bemutatkozott ebben az osztályban. A futamok elején még jól tartotta magát, de még nem tudott ott maradni a mezőny közepén.

Radial osztályban Tutti és Marci jó helyezéseket produkáltak egy-egy futamban, de nekik sem sikerült végig stabil formát hozni. Miki, Ákos és Máté is lehetőségeikhez képest mindent megtettek a sikerért. Néha még túl is vállalták magukat. A rajtjaik nagyon gyengén sikerültek és onnan nehézkesen tudtak építkezni.

Gratulálok a csapatnak és remélem a következő versenyeken szélben is megmutathatják, hogy mire képesek!!

A 29er csapatból Bartis Hajnalka foglalta össze a tanulságokat:

Május 19-től 21-ig került megrendezésre a Kereked Ifjúsági Kupa Csopakon. Nekünk, a 29er versenyzőknek ez volt idén az első hazai megmérettetés, 16 egység nevezett. A 3 versenynap alatt folyamatosan gyengülő keleti szélben zajlottak a futamok, ennek ellenére 11 futamot meg tudtak rendezni a mi hajóosztályunknak.

Az 1. napon még nem igazán éreztünk  rá a két futamra, de ez nem törte le a lelkesedésünket, tudtuk pontosan mire figyeljünk a következő futamokban. Ennek eredményeképpen a 2. napon egyre javuló teljesítménnyel, fegyelmezett vitorlázással és jó sebességgel meg tudtuk nyerni az 5. futamot és a többi négyben is jól teljesíteni.

A 3. napon negyedik hellyel nyitottunk, de az utolsó két futamot inkább a rossz oldalválasztás és a fáradtság jellemezte, ezekben a futamokban nem sikerült azt a teljesítményt nyújtani, mint amit szerettünk és tudtunk volna.

A három versenynap alatt nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk, az utolsó futamig küzdöttünk, még ha nem is mindig voltunk jó helyzetben, elégedettek vagyunk az elért ötödik helyünkkel.

Gratulálunk a csapattársainknak és köszönjük edzőnknek, Biginek a munkát és kitartást!