fbpx

Jól vitorláztunk a Süllő Kupán

A hétvégén megrendezésre került a Nádas kupa sorozat 6. fordulója, a Süllő Kupa. A BYC-es optimistes csapat igen csak szép számban, 12 fővel képviseltette magát vegyesen B és C csapatosok egyaránt.

A regattát halasztással voltunk kénytelenek kezdeni a heves eső és a szél hiánya miatt. Szerencsénkre másfél, két óra várakozást követően az eső elállt, és a szél is feltámadt. Végül a változékony keleti szélben 3 futamot sikerült rendeznie a versenyrendezőségnek, melyek végére a szél ugyan elállt, de a nap legalább kisütött.

A második napon sajnos az időjárás ismét kibabrált velünk, ezért nem volt lehetőségünk vízre szállni, ami azt eredményezte, hogy a verseny végeredménye 3 futamból tevődött össze kieső futam nélkül. A három futam végére igen vegyes eredményeket sikerült felmutatnia a csapatnak:

Pintér Kristóf 3. hely

Gömbös Zsófia 6. hely, női 1. hely

Dávoti Tamara 7. hely, 1. zöld csoportban

Dávoti Gréta 14. hely

Varga Andris 17. hely

Bartos Betti 53. hely (egy futamban korai rajtos volt)

Laczkó Tóth Viki 56. hely

Siclair Noelle 62. hely (egy UFD, egy közepes futam és egy 19. hely!)

Kovács Áron 67. hely (két DNF és egy 16. hely)

Kerti Máté 68. hely (egy 16. hely és sérülés miatt két DNC)

Márton Andris 69. hely

Gömbös Vince 76. hely

Ezekkel az eredményekkel az összetett Nádas kupa sorozatban Kristóf a 4. helyre került lőtávolban a dobógóhoz, Dávoti Gréta mint első női versenyző várhatja a folytatást. Betti továbbra is megőrizte vezető helyét a zöld csoportban, de Tamara parádés szereplésének köszönhetően előrelépett a második helyre, 14 pontra Betti mögött! Az eredményekhez mindenkinek gratulálunk és izgatottan várjuk a folytatást a 7. és egyben utolsó nádaskupán, Agárdon!