fbpx

JONATÁN EB BRONZ ÉRMES

Jonatan U21 EB 3.hely__0 A Laser Standard és Radial Európa-bajnokság utolsó napján sem tudtak futamot rendezni, így csak a kvalifikációs futamok alapján tudtak eredményt hirdetni. A BYC-es csapat – Zita HaidekkerScharf Máté,Benjamin Vadnai és Jonatán Vadnai szép eredményekkel térhetett haza. Laser Radial osztályban Jonatán nagyon várta a további futamokat, szeretett volna még javítani, de így sem panaszkodhat: U21 korosztályban harmadik helyezést ért el. Máté szintén ugyanebben a hajóosztályban az előkelő 13. helyet szerezte meg az U21-esek korcsoportjában.

Benjaminnak szintén csak a kvalifikációs 5 futam számított, a Laser standard ezüst csoportnak sem tudtak több futamot rendezni. Összetett 69. helye a mezőny közepe, sok rutinosabb, idősebb vitorlázót utasított maga mögé, ő még ebben a mezőnyben kezdőnek számít.

Zita az ezüst csoport 45.helyén végzett a radialos lányok között.

Az edzésnapokon ideális szélviszonyok voltak,sajnos a verseny alatt a szokásos termiket megzavarták az időjárási frontok, csak kevés futamot tudtak rendezni, azt is szélsőséges körülmények között. Összességében jó felkészülés volt.

Eredmények itt: http://www.lasereuropeans2014.com/results

Gratulálunk a szép eredményekhez!