fbpx

Jonatán összetett 2. helyről várja a Standard U21 EB folytatását

Vadnai Jonatán a franciaországi Douarnenez-ben zajló Laser Standard U21 Európa-bajnokságon 22 nemzet 71 junior laserese között verseng a fiúknál. Joni a mai eredményeit követően összetettben feljött a második helyre, 2 ponttal van csak lemaradva a spanyol Joel Rodrigeztől. Holnapra 3 futamot terveznek, 12 órától drukkolhatunk Joninak.

Édesapja, Vadnai Péter küldött beszámolót az első pár napról:

„Az első versenynap kicsit kaotikus volt, a pályát partközelbe rakták, part felől fújó, csapkolódó 5-8 csomós szélbe. A futamok ráadásul rövidek voltak, nehezen lehetett javítani. Jonatánt az első futamban megfütyülték, de negyediknek befutott, a másodikban a rossz oldalról csak 9-nek tudott feljönni.
A következő napon tökéletes vitorlázó idő volt, 12-15 csomós nyugati szél, 2m-es óceáni swell-ekkel.  Jonatán a harmadik futamban jól indított, végig vezetve a futamot megnyerte, a negyedikben a második helyen futott be spanyol riválisa Joel Rodrigez mögött. Összetettben az ötödik 2 pontra lemaradva az elsőtől.

Jonatán a kvalifikációs futamok után 4.helyen jutott be az arany csoportba, csak 3 ponttal lemaradva a vezető angoltól.

Tegnap 25 csomós alapszél,30-35 csomós ráfújásokkal,végül csak egy futamot rendeztek, kevesen úszták meg borulás nélkül. Jonatán és a spanyol Joel Rodrigez megint egy csoportba kerültek. Nagyot küzdöttek, de az utolsó hátszélben mindketten borultak, így a futamot a dán Dopping nyerte, 2. Jonátan lett a spanyol előtt. A szél a partról fújt merőlegesen a swellekre és az áramlásra, nagyon nehezen vitorlázható hullámzás alakult ki.

Ma megint tökéletes vitorlázó idő volt, 20-25 csomós DNY-i, hosszú 2m-es hullámokkal. Néha még a nap is kisütött. Az áramlásra nagyon kellett figyelni, a futamok alatt érte el a maximum erősséget. Két futamot rendeztek, Jonatán mind a kétszer tisztán lúvban rajtolt, sebessége jó volt, az első futamban 3.lett,  a másodikat megnyerte. Összetettben feljött a második helyre, 2 ponttal van csak lemaradva a spanyol Joel Rodrigeztől. Holnapra 3 futamot terveznek, rajt 12h-kor.”

Hajrá Joni, jó szelet!