fbpx

Joni Laser U21 és U19 világbajnok

Vadnai Jonatán Laser U21 férfi VILÁGBAJNOK, és ezzel együtt az U19-es kategória győztese is! GRATULÁLUNK!

Az utolsó napon szélhiány miatt nem rendeztek több futamot a németországi Kielben, így a tegnapi eredmény lett a végeredmény. A várakozás az imént ért véget…


A mai napon Kielben nem fújt a szél, így az eddig teljesített tíz futammal ért véget az olimpiai Laser Standard osztály U21 világbajnoksága. Vadnai Jonatán 3 ponttal legyőzte a címvédő spanyol Joel Rodriguezt és világbajnok lett. Ők ketten külön harcot vívtak a győzelemért, mert a harmadik helyezett német Nik Aaron Willim már 28 ponttal végzett Joni mögött.

Az 1998-ban született Vadnai Jonatán természetesen az U19 korosztályban is győzött, így egy hét alatt két világbajnoki címet söpört be. Ezzel már hatszoros korosztályos világbajnok és kétszeres Európa-bajnok! 2012 óta összesen tizenötször szerzett érmet világbajnokságokon és kontinensviadalokon.

A lányoknál a finn Monika Mikkola lett az U21 világbajnok.

Végeredmények a mellékletből letölthetők pdf fájlban.

Telefonbeszélgetés a világbajnokkal a díjkiosztó után:

Mára nagyon gyenge szelet ígért csak a meteorológia. Tudtál aludni éjszaka?

Szerinted? Minden óra egy napnak tűnt! Egyébként este 10-kor elaludtam rendben, de hajnali ötkor felébredtem, és aztán félóránként újra meg újra.

Mi történt délelőtt?

Reggel még fújt az a szél, ami tegnap, de egy másik érkezését várták, ezért nem vittek ki minket rajtolni, arra számítva, hogy pont belefordulna a szél a futamba. Vártak egy hétcsomós valamit, valamilyen termikszerűséget. A sea breeze is benne volt a pakliban, de az csak délután érkezik, ha jön.

Meddig vártatok, meddig halasztottak?

Délután egyig.

A spanyol sráccal jóban vagy? Beszélgettetek várakozás közben?

Persze, jóban vagyunk. Hát ő nagyon ki akart menni érthető módon.

Máskor is Mamának kéne csapatvezetőnek lenni? Jó volt a kajád így? Benji Rióból az ételek minőségére panaszkodott.

Az szuper volt. Azért a döntő nap előtt este egy jó kis pörkölt…

Hunsail

Joni2016VB1