fbpx

Július 2-án rajtol a 39. Horváth Boldizsár Emlékverseny

Dr. Horváth Boldizsár (1897-1970) ortopéd sebész, egyetemi magántanár, az orvostudományok kandidátusa, a Balaton és a vitorlázás szerelmese, az orvosi segítségre szoruló vitorlázók önzetlen támogatója volt. Királyi Magyar Yacht Club balatonföldvári alosztályában kezdett vitorlázni. 1934-ben építtette az Addio 22-es cirkálót (ma Zsarnok), 1937-ben dr. Tuss Miklóstól megvásárolta a Meotis nevű 30-ast, amelyet Addio II.-re keresztelt (később Lucifer, ma ismét Meotis), majd 1942-ben építtette az Addio III. (egy ideig il Gattopardo, ma Addio) nevű 40-es cirkálóját. Az 1930-as évektôl egészen haláláig tagja volt KMYC-nek. Kilenc magyar bajnoki címe mellett győzött a Kékszalagon is. Fegyelmezett, kemény vitorlázó volt, aki élvezte a sikerekkel járó elismerést. A háború után az egyik épen maradt jégszán tulajdonosaként lelkes támogatója volt a jégvitorlás versenyeknek.

A Balatonfüredi Yacht Club hagyományos túraversenye a Horváth Boldizsár Emlékverseny egy utolsó versenyzési lehetőséget nyújt a tókerülő előtt. Az egy napos túraverseny egyben a Yardstick Trophy 4. állomása, melynek fő célja, hogy a vitorlás szabadidősportot fejlessze. A túraverseny útvonala Balatonfüred–Paloznak–Tihany–Hajógyári-öböl–Balatonfüred. A túra limitideje 2023. július 02. 16:00.

Nem csak MVSZ versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel rendelkező vitorlázók számára, hanem MINDEN szabadidős vitorlázót várunk szeretettel!

A regatta nevezési ajándékait a 18 év feletti versenyzőknek a Lázár Pince biztosítja a résztvevők számára, a 18 év alatti versenyzőknek pedig a Balatonfüredi Yacht Club. Az értékes pódium ajándékokat a Tigris Reggeliző és Étterem, a Fehérvári Optika, Galco Hajókötél és a BMW Leier Autó ajánlotta fel.


Eddig közel 40 hajó előnevezése érkezett be, köztük néhány Kékszalag-esélyes katamarán is. Az előnevezés 2023. június 29. 23:59-ig lehetséges a VIHAR rendszerben, vagy a szervező egyesület űrlapján. Helyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán 2023. július 1-jén 18:00-21:00 és 2023. július 2-án 7:30-8:00 között lesz lehetőség. A regattán nem csak az MVSZ versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel rendelkező versenyzők nevezhetnek, hanem minden SZABADIDŐS és TÚRAVITORLÁZÓ. Azonban fontos, hogy a nevezett hajókat a Yardstick értékelés szerint be tudjuk azonosítani.

Legújabb partnerünk a Bringaland is megtalálható lesz a Horváth Boldizsár Emlékversenyen, gyertek teszteljétek a legendás olasz Bianchi kerékpárokat a hivatalos hazai forgalmazónál. Szebbnél szebb teszt bringákkal érkeznek a Bringalandos srácok, országútival, elektromos trekkinggel, gravellel és csúcs összteleszkópos elektromos montival is készülnek az érdeklődőknek. A rendezvényen való tesztelésen túl lehetőségetek van a kedvezményes vásárlásra is.

Idén is találkozhattok a Galco Hajókötéllel a verseny ideje alatt, mindenféle kötéltípust felvonultatnak majd és vásárlásra is lesz lehetőség. A gyermekeket is szeretettel várják, nekik kis meglepetéssel készülnek!

A verseny utáni díjkiosztó a Balatonfüredi Yacht Club kikötőben kerül megrendezésre, majd a Lázár Pince borkóstolójával várjuk szeretettel versenyzőinket.


Az online hirdetőtábla a regatta hivatalos weboldalán található!

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben.