fbpx

Kalóz Európa-bajnokság

Balatonfüreden megkezdődött a Kalóz osztály kontinensviadala. A Kalóz Európa Bajnokság 2011. július 29., 30. napján hajófelméréssel vette kezdetét. A versenyre 7 nemzet 83 egysége nevezett.

A mezőny az első napon közepes erejű szélben 3 futamot teljesített.A nem hivatalos – óvások előtti – végeredmény alapján 3 német hajó foglalja el a dobogós helyezéseket. Első helyen a Yorck-Jasper, másodikon a Svenja-Karsten, harmadikon a Heegert-Bajon egységek állnak.

A hazai párosok is szépen teljesítettek,  hiszen a mezőny elején  5 hajónk is képviselteti magát. 5. helyen a Gömbös- Beck,  8. helyen a Németh-Németh, 9. helyen a Kámán-dr. Kámán, 10. helyen a Szentpéteri-dr. Hajdú, míg a 11. helyen a dr. Bödör-Makai egységek állnak.(óvások előtti, nem hivatalos eredmény alapján)

Nehéz lenne latolgatni a hazai párosok esélyeit, hiszen7 futam még hátra van az Euróba Bajnokságból és az igazán jó eredmény megszerzéséhez stabilan jó teljesítményekre van szükség.

A 4. futam optimális időjárási viszonyok esetén kedden 10. órakor veszi kezdetét.

A verseny az érdeklődők számára – korlátozott számban – nézőhajóról , továbbá az EB hivatalos honlapján awww.pirat.hu-n is követhető.

Előzetes eredmények 1. nap

Forrás: www.hunsail.hu