fbpx

Kalózok versenyeztek a füredi Koloska előtt a hétvégén

kaloz.previewPaks Kupa 2010. június 19-20. Balatonfüred

A BYC színeiben Varjas Sándor Vermes Dórával indult a versenyen, Makai László ezúttal manchaftként Bödör Gergő oldalán szerepelt. Szuszuék a kiváló ötödik helyet szerezték meg a végelszámolsában, Makai Laciék nem sokkal utánuk a nyolcadik helyen zártak.

Ismét remek házigazdának bizonyult az ASE vitorlás szakosztálya a hétvégén. Balatonfüred – Csopak előtti vízterületen rendezték, hagyományos kalóz ranglistaversenyüket, a Paks Kupát, ahol a Vízügy SC versenyzői taroltak. Az időjárás kedvezett a rendezőknek, 2 nap alatt, a maximálisan teljesíthető 5 futam alapján hirdettek eredményt. Szombaton 2-2 futamot sikerült a versenyzőknek teljesíteni a döntően élénk, olykor megerősödő, néha leálló É, ill. ÉÉK, valamint ÉÉNY szélben, így vasárnapra már csak egy futam maradt. Végig remek küzdelem, nyílt verseny volt, nem csak a dobogós helyekért.

A vasárnapi utolsó futam előtt még teljesen nyílt volt a verseny, az első öt helyen álló egység közül még bárki esélyes volt a dobogó legfelső fokára. Ennek szellemében vitorlázott ki a mezőny a rajtra. A régi olimpiai -háromszög- pályán a futam egyenletes, frissülő és erősödő 3-4 m/s ÉÉK szélben kezdődött, szoros verseny nagy csata volt a élbolyban, azt hittük nem ázunk meg, majd a hátszeles szakaszban az eső először legalább 60 fokkal leforgatta, majd annyira gyengítette a szelet, valamint a mezőny annyira széthúzódott hogy a futamot csak érvényteleníteni lehetett. A futam újravitorlázása a  Barcza-Hirschler párosnak jött be a legjobban, egy jó lee rajt után a páros az első kreutz végén már biztosan vezetett és ezt az előnyt tartva, magabiztosan nyerte a futamot, a Varjas-Vermes valamint a Fluck-Székely egység előtt. A nagy kérdés továbbra is az volt, hol végez a rivális Szentpéteri-Kiss páros, akiknek még ezek után is elég lett volna az ötödik hely a végső győzelemhez, azonban közvetlenül a kreutz befutó előtt egy 6-os tutajban, a portside – starbord helyzetből előnytelenül csak a 7. helyen tudtak befutni.

Paks Kupa kalóz ranglistaverseny 1.2

Balatonfüred, 2010. június 19-20. ASE – Koloska Marina

34 résztvevő egység, 5 futam (1 kiejtő), 2-7 m/s-os

É-ÉÉK-ÉÉNY szél

 

 

Eredmények:

1. HUN 612 Barcza György – Hirschler (Judit Vízügy-FVE) 10 pont

2. HUN 91 Szentpéteri Zsolt – Kiss Csaba (Vízügy SC) 12 pont

3. HUN 205 Fluck Bence – Székely Gy. Szabolcs (Vízügy SC) 12 pont

4. Németh Ferenc – Németh Adrián (MAFC) 14 pont

5. HUN 8 Varjas Sándor – Vermes Dóra (BYC) 16 pont

6. HUN 1 Mohos Gábor – Molnár Vera (BS Fűzfő VK) 24 pont

 

Az Atomerőmű Vándorkupát a győztes Barcza – Hirschler páros őrizheti egy évig, a legjobb ifi páros díját a Kormány testvérek, Laci és Gábor, az ASE versenyzői nyerték. A díjkiosztón László Zoltán az ASE vitorlás szakosztály elnöke megerősítette, az ASE, a Koloska-Marina valamint Balatonfüred azon szándékát, miszerint mint lehetséges helyszín, pályáznak a 2011. évi Kalóz EB. megrendezésére.

 

MVSZ hír

 

Végeredmény