fbpx

Katalán kalandok – Optimisteseink Palamósban

Idén is Palamosban kezdtük a szezont az op csapattal. Chiara, Bende, Olivér, Buda és Dávid utazott el Spanyolországba a 2018. év első válogatóversenyére. Edzőnk, Szalontai Bence helyzetjelentése.

Vasárnap reggel érkezett a repülő Barcelonába és be is vettük a várost, kell egy kis helyismeret is! Sagrada Família és a Güell Park volt a program, meg persze a nagyon várt Barca meccs!😊 Hatalmas élmény Gaudí városában sétálni és belelátni kicsit a katalán kultúrába, természetesen a fiúkat a foci izgatta leginkább. 😉 Gólt sajnos nem láttunk (mármint érvényeset…), de így is felejthetetlen élmény volt több mint 80 ezer szurkolóval együtt énekelni a Barca himnuszt.

Foci után irány Palamos, este már ott aludtunk.

Hétfő, kedd edzés volt, kellemes körülmények között. Első nap északi, frontos szélben vitorláztunk, főleg a sebességi gyakorlatokkal frissítettük a tudásunkat. Tegnap gyönyörű napsütés és folyamatosan erősödő délnyugati szél fogadott minket. Kiváló körülmények voltak a gyakorlásra. Hatalmasra nőttek a hullámok, csodás órákat töltöttünk a vízen. 😊

Ma délutánra mondanak szelet, így tanulással kezdtük a napot, a gyerekek „nagy örömére”. Nevezés, vitorlacserék és természetesen versenyedzés a terv.

El vagyunk kényeztetve az ellátással a szülői csapat által, nagy köszönet Ritának, Anitának és Milonak!

Holnap kezdődik a 4 napos verseny,30 nemzet, 550 opésa részvételével.

Hajrá magyarok! Hajrá BYC!

Bence