fbpx

Katamaránok csatája a Horváth Boldizsár és Tolnay Kálmán Emlékversenyen

A tradicionális Kékszalag előtti utolsó túraverseny, a Horváth Boldizsár Emlékverseny idén rendhagyó módon a Tolnay Kálmán Emlékversennyel egy időben került megrendezésre.

„Változatos időjárásban nyugodt versenyt láthattunk. Örülök, hogy a versenyen szabálykövető, fegyelmezett vitorlázók vettek részt” – foglalta össze az eseményt röviden Váradi Imre, az Óvási Bizottság elnöke.

Bodnár Judit versenyvezető elmondta, hogy a Kékszalag előtti utolsó regattára idén 41 hajó nevezett, ebből hét katamarán. „Szélcsendben szálltunk vízre, ehhez jött még a szemerkélő eső. Lassú haladáshoz volt elég az a szellő, ami megérkezett észak felől, és taktikázásra kényszerítette a mezőnyt. A katamaránoknak 1 óra 11 perc elég volt, hogy végig menjenek a pályán. Az egytestű hajók is jól haladtak az egyre erősödő szélben. Kora délután ismét szélcsendes időnk lett. Nagy türelemről és kitartásról tettek tanúbizonyságot a még be nem futott hajók. Ez végül kifizetődött és az utolsó frissülésben a legkitartóbb versenyzők is célba értek.
Ami az időjárást illeti, változatosság jellemezte. Eső, kánikula, erős szél, szélcsend – mindennel találkoztunk. Gratulálok minden résztvevőnek és köszönöm a versenyrendező csapat munkáját!”

Vándor Róbert, a Sailing Team RSM Hungary kormányosa így nyilatkozott a díjátadó után: „Kemény versenyben vehettünk részt a Balatonfüredi Yacht Club hagyományos versenyén. Talán még sosem volt ennyire szoros egy olyan regatta, ahol a Kékszalag-esélyes nyílt többtestűek összemérhették erejüket. Igen változékony időben, forgolódó szélben vitorláztunk. Jól sikerült a rajtunk, hamar az élre álltunk. A hátulról frissülő szélben a többiek hamar utolértek bennünket, és fej-fej mellett haladva három katamarán egy percen belül futott be.”

KLUBTAGJAINK EREDMÉNYEI:

Nyílt többtestű kategória

2. hely: New Black Jack (kormányos: Nagy R. Attila, legénység: Belle Örs, Tisóczki Ferenc, Sallai Gábor, Héjja Marcell József, Kaáli-Nagy Dániel)

5. hely: Nanushka Forestay (kormányos: Váradi-Szabó János, legénység: Petheõ Tamás, Jankovics Gábor, Botos Bálint, Lukáts Csaba, Horváth Áron)

Yardstick I.

4. hely: Eagle (kormányos: Bencsik László, legénység: Kis Bernadett, Bencsik Ádám, Bencsik Dávid, Andorka Rudolf, Káptalan István)

8. hely: Kis Tutti (kormányos: Aradi Nándor, legénység: Dobos Attila, Aradi Angyal, Dobos Matild, Dankó Noám)

Yardstick II.

1. hely: Django (kormányos: Dávid Dániel, legénység: Pálinkás Mátyás, Nikosz Hadzisz)

3. hely: Walküre (kormányos: Kertész András Tibor, legénység: Kertész Ágoston, Kertész Lóránd)

 

A regatta nevezési ajándékait a 18 év feletti versenyzőknek a Lázár Pince biztosítja a résztvevők számára a 18 év alatti versenyzőknek pedig a Balatonfüredi Yacht Club. Az értékes pódium ajándékokat a Tigris Reggeliző és Étterem és a Fehérvári Optika, a Maui Jim magyarországi forgalmazója ajánlotta fel.

Az osztályonkénti és az abszolút eredményeket itt megtaláljátok.

Az esemény fotógalériáját ITT megnézhetitek.

Fotó: Edelényi-Szabó Viktor