fbpx

Kékszalag visszatekintés – „Oroszlán”-részt vállaltak a győzelmekben

Kékszalag visszatekintés – „Oroszlán”-részt vállaltak a győzelmekben.

Folyamatosan zajlanak a versenyek a BYC háza táján, de pár héttel a Kékszalag után meg kell emlékezzünk két fiatal saját nevelésű klubtagunk eredményeiről.

Összetett első helyen végzett a Litkey Farkas által kormányzott hajó csapattagjaként Oroszlán Gábor, aki hosszú idő után tudott BYC-esként felállni a Kékszalag dobogójának legfeleső fokára.

Gábor, akit sokan „Manó”-ként ismernek tavaly ősszel kezdett vitorlázni Litkey Farkassal, akivel idén már 2-szeres Soling Európa Bajnoki ezüstérmesnek mondhatja magát.

A bemutatkozása olyan jól sikerült, hogy a sokszoros győztes meghívta katamarános csapatába is, amelyet végig szerény hozzáállásának, megbízható teljesítményének köszönhetően végül összetett első hellyel koronázott meg.

Testvére Oroszlán Péter szintén felállhatott a dobogó legfelső fokára, hiszen csapatának kormányosaként, elsőként szelhette át a virtuális célvonalat a Kékszalagon idén az egytestű hajók között.

Teljesítményük azért is elismerésre méltó, mert korábban a Principessa egyszer sem tudta megverni a Kékszalagon hazai fő riválisát a Raffica-t.

„Ori Peti” idén kapta meg az egytestű rohanógép Principessa kormányosi feladatait (Rauschenberger Miklós és Kaiser Kristóf után). Az idényük nem teljesen indult zökkenőmentesen, amit az is mutatott, hogy még a Kékszalag rajtját sem kapták el valami fényesen. De ismerve az Peti kitartását és csapatának hozzáállását a dolgokhoz,szépen lassan ledolgozták hátrányukat a hosszú versenyen és végül a jó taktikának köszönhetően megnyerték a 2016-os Kékszalagot az egytestű hajók között.

A Balatonfüredi Yacht Club ezúton is szeretne még egyszer gratulálni az „Oroszlán-testvéreknek” a szép eredményekhez és további sok sikert kívánni, ahhoz , hogy tovább öregbítsék a BYC hírnevét!

origaborhajo origabor.kekszalag oripetikekszalag princi.kekszalag