fbpx

Kereked Ifjúsági Kupa 2023 – Bigi beszámolója

A hétvégi verseny Csopakon kihívást jelentő esemény volt a B csoportos optimist versenyzőinknek. Hosszú várakozások a vízen, parti halasztás után újra versenyezni, esős futam… Tehát sok olyan tapasztalat, ami kell ahhoz, hogy ne csak versenyen indulók, hanem versenyzők legyünk. Nyolc futamot teljesítettek a gyerekek a három versenynap során, ami alapján azt mondhatom, egyre jobban alkalmazkodnak a versenyzéshez.

Varga Áron: Futamról futamra egyre jobban lendült bele, helyenként nagyon érett vitorlázást mutatott be. A megrendezett futamok felén 1-30 között vitorlázott, a végére kicsit elfáradt és néha túlgondolkodta magát, de az elért eredménye nagyon biztató a jövő szempontjából.

Honti Marci: Nem szokta elkapkodni a versenyek elejét, viszont nagyon jól tud egy versenyen belül fejlődni. Ez most nem sikerült neki. Határozatlan volt az oldal választásokkal, kicsit mind a két oldalt meg akarta verni, rajtjai alapján előrébb kellett volna végeznie, mert jókat rajtolt. Ez viszont nagyon pozitív, hiszen nagy mezőnyben a rajt az egyik legnehezebb feladat.

Varga Petra: Petra nagyon sokat fejlődött a vitorlázás minden szegmensében az elmúlt időszakban. Rajtoknál nagyon bátran beállt az első sorba és általában jól is jött el belőle. Nem hagyta magát semmilyen helyzetben. Sajnos becsúszott neki három korai rajt is, amiből két top 20-as eredmény volt, de ezt a részt könnyebb lesz megtanulni, mintha a harmadik sorból kellene előre küzdenie magát.

Várady-Szabó Janka: Neki is ez volt a második versenye életében, mint a csapat nagy részének. Agárdhoz képest sokkal magabiztosabban versenyzett. Egyelőre a futamokon csak az első szakaszok mennek jobban, a mezőny fele környékén cirkál, utána csökken a koncentrációja. Ha minden tökéletesen alakul, akkor (egy futamba még ugyan) meglepi a tapasztalt versenytársait is.

Császár Gábor: Sajnos Gábor egy sérülés miatt pár hétig a motorosba kényszerült, de lelkesen látogatja tovább az edzéseket és versenyeket, hogy értékes tapasztalatokat szerezzen külső megfigyelőként.

Én nagyon elégedett vagyok a vízen látott dolgokkal, ugyan vannak még lemaradások, de a gyűjtjük tovább a tapasztalatokat.

„Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.”

Juan Manuel Fangio autóversenyző