fbpx

Két nap alatt hat futam a Dragon OB-n

Izgalmas és fárasztó hat futamon vannak túl a Dragonosok az Országos Bajnokságon. A pöffös, forgolódó közép- és erős szélben csütörtök délután és pénteken is meg lehetett tartani a napi maximális három futamot. Ahogyan az várható volt, Gömbös Lóránd csapata dominált a versenyen, eddig négy futamot nyertek meg. A dobogós helyekért a Zenthe Ferenc, Náray Vilmos és Tenke Péter kormányosok vezette hajók csatáznak, a legjobb klasszikus a Yorikke.

Csütörtökön a Balatonfüredi Yacht Club kikötőjéből a program szerinti időben, 13.00 órakor indult ki a Sipos Péter vezette versenyrendezőség és a 15 Dragon. A pályát Csopak felé kellett elvinni, hogy a párhuzamosan rendezett D-One Gold Cup mezőnyét ne zavarják. 14.00 órakor 14-20 csomós északnyugatiban indult az első futam, amelyet további kettő követett.

Pénteken kicsit északiasabb szélben folytatódott a verseny, az alapszél kicsit gyengült, és egyre több volt benne a lyuk. A hajók izgalmas csatákat vívtak az előző napinál hullámosabb vízen, s egyre több csapat tudott odaérni az első három-négy helyre.

Szombaton további három futam következhet, ha a szél továbbra is kitart, s vasárnap az utolsó, tizedik futammal zárul a verseny.

Eredmény:

Dragon eredmeny 6 futam utan

Fotók: Farkas Dávid