fbpx

Kevés szél, sok türelem a 2020. évi Rooster Melges24 EK és Limitless Füred Kupán

Ez a nyár több szempontból bonyolult volt: csúsztak a programok, a regatták. Így minden versenyző nagyon örült, hogy a Melges24 Európa Kupa-sorozat füredi állomását és Országos Bajnokságot, valamint a Füred Kupát megrendezhettük.


Az első versenynapon nem volt túl szerencsés a kezdés, sokáig vártunk a szélre. Nagy örömünkre viszont sok év gyakorlata már felülírta az elképzeléseket, a türelem meghozta gyümölcsét; délután és napnyugta közeli időpontban sikerült három futamot teljesíteni.

A pénteki napon sajnos nem tudtunk versenyezni a gyenge szél miatt.

Szombat reggel úgy döntöttünk, hogy korán kifutunk és szerencsét próbálunk. Soha nem tapasztaltam még itt a Balatonon, hogy a reggeli órákban nyugati szél fúj. Bejött az elképzelésünk, így a negyedik futammal már megvolt a bajnokság.

A negyedik versenynapon is a reggeli 8 órai rajtot választottuk és a regattát így öt futammal zártuk.

Köszönöm a versenyzők és a versenyrendezők türelmét, hogy ezeken a napokon is kitartottak!

Sipos Péter, a Melges EK versenyvezetője és a Füred Kupa BRAVO pálya felelőse

A versenyen nagy türelem kellett a tikkasztó hőséghez és a szélcsendes időszakhoz.
A forduló első napján ugyan volt 3-4 csomós szél, de az iránya 70-90 fok ellengéseket mutatott, emiatt az első nap futam nélkül maradtunk.


Vasárnap mi is a korai kezdést választottuk és nem is csalódtunk: a J/24 és az Elliott 770 osztályoknak teljes pályán, a Sudár Regatta és a Scholtz 22 hajóosztályoknak rövidített pályán ugyan, de sikerült egy futamot rendezni.

Nagyon örülök és köszönöm a résztvevőknek, hogy türelmesek és kitartóak voltak; összességében jó hangulatú regattát tudtunk rendezni. Jövőre is várunk Benneteket!

Böröcz Berta, az ALFA pálya felelőse

Az eredményeket és a fotógalériát meg tudjátok nézni.

Fotó: Szántó Áron / BYC