fbpx

Kibéreltük a dobogót a Laser Flottabajnokságon

Június utolsó napjaiban rendezték Laser osztályban a hagyományosnak számító Flotta Bajnokságot Balatonfüreden az MVM SE kikötőjében. Ez volt ebben az évben a harmadik ranglista versenyünk.
A tanév befejezése után egy hosszabb edzőtáborral készültünk erre a versenyre. Szerencsénk volt mert gyenge és erős szélben is rengeteg időt tölthettünk a vízen.
Én úgy gondolom, hogy ez is nagyban hozzásegítette a laseres csapatot a kiemelkedő szerepléshez.
Mert ismét kitettek magukért.

Hat futamot vitorlázott a mezőny igen változatos körülmények között. Első napon kifújtabb, erősebb szélben, míg a harmadik napon gyenge változatos szélben teljesítettek 3-3 futamot. Eddig minden ranglistaversenyen az abszolút dobogó második, harmadik fokán BYC-es versenyző állt. Ez most sem volt másként. Emellé lányaink kibérelték a dobogót női kategóriában.

4.7 osztályban Vida Róza abszolút második hely, U16 első hely, U16 női első hely! A változó viszonyok ellenére is kiegyensúlyozottan versenyzett végig. Nem volt gyenge futama. Remek versenyt futott végig.

Sellei Bence abszolút 3. hely. Régóta várjuk ezt az eredményt Bencétől. Egy elrontott futamot leszámítva, nem vitorlázott 5. helynél rosszabbat. Ő is összeszedett, érett vitorlázást mutatott be egész verseny alatt.

Kis-Kapin Karina nagyon szépen vitorlázott a futamok alatt. Jól oldotta meg a nehéz helyzeteket. Sok tartalék maradt még benne. A futamok elején általában jobban állt, mint a befutóban. Novák Dorka is végig a mezőny elejében vitorlázott. Egy BFD még nem a világ vége, csak nincs több hibázási lehetőség. Az ő versenyzésében is benne van a sokkal jobb eredmény.

Schultz Dani egy teljesen új szereléssel és nagy reményekkel vágott neki a versenynek. Sajnos nem minden alakult a tervek szerint. Sokat kell még dolgozni, hogy a mezőny közepéből az élmezőnyhöz tartozzon.

Szűts Péter is hasonló cipőben jár. Az idén kezdett ebben az osztályban, futamokban vannak felvillanásai, de még nem megalapozott a tudása, hogy meg is tartsa ezeket a helyezéseket.
Fehér Zsombinak nem ez volt élete versenye. Ennél sokkal többre képes. A hosszabb sebességi szakaszokat nem tudta jó sebességgel végig vitorlázni.

Radialos csapat is jól szerepelt:

Héjja Marci a futamgyőzelem mellé 3. és 4. helyezéseket is begyűjtött, ami az összetett 5. helyhez volt elegendő. Remek teljesítmény!

Vőneky Ákos az első napon nyújtott kiemelkedő futamai révén az utolsó pillanatig versenyben volt az U17 első helyért. Sajnos ez nem jött össze és „csak” a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Tutti a verseny második felében nyújtott jobb teljesítményt. Leon egy hosszú túra után érkezett a versenyre. Ennek is köszönhetően eredményei két futamot leszámítva elmaradtak a várakozástól.
Almási Zsombi csak a verseny első felében versenyzett. Zsemle Máté egyenletesen teljesített, de sajnos ez a mezőny második felében volt. Sokkal koncentráltabban kell versenyeznie.

Gratulálok a csapatnak a kiemelkedő eredmények mellett a futamokban nyújtott remek teljesítményhez!
Csomesz