fbpx

Kis csapat, nagy élmény a 2020-as BYC sítáborban

Kisebb, de most is lelkes csapat jött össze a club utánpótláskorú, és nagyhajós versenyzőiből verbuvált sítáborunkra, amelyet idén az ausztriai Lackenhof, Sonnenheim panziójában szerveztünk meg.

A helyszín és a hóviszonyok jók voltak, köszönhetően az érkezési napon lehullott mintegy 40 cm friss hónak, valamint az Ötcher 1900m alatti pályáinak.

Bár a hazai influenza az oktatókat sem kímélte, így is három csoportban folyt az oktatás: a gyerekeket Bea és Zsófi, a felnőtteket Holczi, míg a junior versenyző csapatot Giba oktatta napi 2 x 2,5 órában. Pénteken a csapat nagy része átment a szomszédos Hochcar pályáira, ahol még több és keményebb, változatosabb pályákon tudtunk sízni.  A szombat esti értékelésen minden oktató nagy fejlődésről számolt be a csoportjában, amit most ebben az évben csak a személyes vélemény, nem pedig a tábort záró verseny eredménye alapján tettünk meg. A napi foglalkozások terhelése, az együtt sízés és az oktatás, a többségében nehéz (fekete) pályákon megfelelt egy kondícionáló edzőtábornak, aminek eredményét a fiatal versenyző csapat reméljük, az év hazai és nemzetközi versenyeinek eredményével bizonyít majd.

Sokat beszélgettünk a sajnálatos létszám, és a táborunk iránti érdeklődés csökkenésének okáról. Az igazi okot egyértelműen nem tudtunk meghatározni, de a jelenlevők elégedettsége és elszántsága biztosíték lehet arra, hogy jövőre másik helyszínen, kibővített programmal (Snowboard és sífutás oktatás) és a mostaninál több érdeklődővel, újra sikeresen szervezhetjük meg a BYC Sítábort!

Köszönjük a résztvevők lelkes munkáját, és a BYC segítségét a gyerekek szállításához biztosított mikrobusz rendelkezésünkre bocsátásában!

Giba