fbpx

Kis szeles hétvége BYC-es sikerekkel a BYC Kupán

Optimistes csapatunk beszámolója a BYC Kupáról:

Végre otthon versenyeztünk 😊 A sok utazás után jól esett kicsit saját telepünkön lenni. Idei negyedik ranglistaversenye volt ez az OP osztálynak. 132 versenyző nevezett három országból, szép mezőny gyűlt össze. Pénteken sajnos nem sikerült futamot teljesíteni, türelmesen vártuk végig a parton a napot. Szombatra jobb volt az előrejelzés, de végül csak késő délután sikerült vízre szállni az olykor 10 csomósra is frissülő nyugatias szélben. Izgalmas két futamot teljesítettünk, jól vitorláztak a fiatalok. A kékeknél Bende és Bányai Ati osztozott az első helyeken, de meggyőzően vitorlázott Olivér, Buda és Dávid is. Szépen teljesített Hanna és Sasi, egyenletes teljesítménnyel, okos vitorlázássál zárták a napot. Bulcsú talált még magára, jól boldogult a nagy mezőnyben. Kiemelkedő volt a legfiatalabb csapatunkban Zóra, de a többiek is rendre felértek az első szakaszokban jó helyeken rutintalanságuknak köszönhető csak, hogy még nem tudták megtartani helyeiket. Naplementében vontáztunk ki a partra, ahol pasta-party és torta várt minket Mona jóvoltából.

Vasárnap korán kezdtünk, hogy beleférjenek még futamok, de a szél csak nem akart megjönni. Keleties frissülésben mentünk vízre, de csak az első csoportnak sikerült egy fél szakaszt teljesítenie, így maradt a szombati végeredmény.

Jövő héten csapatversenyre megyünk egy csapattal, utána októberben Balatonfűzfőn zárjuk az idei hazai ranglista versenysorozatot. Legfiatalabbjainknak még van közben egy Nádas kupájuk, szintén Fűzfőn.

Hajrá BYC!

Nagy Bendegúz ezüstérmes (összetett és ifi)

Bányai Attila serdülő bronz, összetett 6. hely

Demjén Olivér serdülő 4. hely, összetett 7. hely

Borbás Buda serdülő 5. hely, összetett 11. hely

Lackó Dávid serdülő 6. hely, összetett 14. hely

Részletes eredmények ITT.